Do Německa prý letos dorazí necelých 300 tisíc běženců

05.11.2016 21:39

Do Německa letos přijde méně než 300 tisíc běženců. Rozhlasové stanici MDR Aktuell to řekl ředitel Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF) Frank-Jürgen Weise. Informovaly o tom České noviny s tím, že loni do spolkové republiky dorazilo rekordních 890 tisíc uprchlíků.

Do Německa prý letos dorazí necelých 300 tisíc běženců
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Weise svůj odhad podmínil tím, že bude nadále fungovat smlouva o migraci mezi Evropskou unií a Tureckem i dohody s Řeckem a Itálií. „Pak zůstaneme docela výrazně pod 300.000 běženci,“ uvedl. Za první tři čtvrtiny letošního roku do spolkové republiky přišlo 213.000 běženců.

Celý text je ZDE

České noviny dále s odvoláním na magazín Spiegel uvedly, že díky snižujícímu se počtu uprchlíků ušetří Německo v rozpočtu na příští rok 450 milionů eur (12,2 miliardy korun) na výdajích spojených s jejich zaopatřením a integrací. Podle Spiegelu Německo pro rok 2017 počítá s výdaji v souvislosti s uprchlíky ve výši 22 miliard eur (595 miliard korun).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …