Dobeš je znechucen útoky na VV. Zvažuje rezignaci

18.05.2011 6:57

Mediální kampaň, která se proti VV rozmohla, řadu jejich členů znechutila. Ministra školství až natolik, že uvažuje o odchodu z vlády.

Dobeš je znechucen útoky na VV. Zvažuje rezignaci

Šéf školství Josef Dobeš (VV) je informacemi o tzv. koncepční radě uvnitř VV, systému jejich odměn i další "špínou" házenou na stranu znechucen. Obvinění stejně jako neformální lídr partaje Vít Bárta popírá. Je ale tak demotivován, že dokonce uvažuje i o rezignaci.

Podle Nečase je Dobeš ve vládě jen díky TOPce

"Je to strašně demotivující, co se děje. To, že člověk tady otevře noviny a musí číst tři čtyři stránky lží a pak se scházet s kolegy a odpovídat novinářům, zatímco na věci faktické, které se mají dělat, není dost času. Znechucuje to, odvádí od práce.  Očekávám ale koncem června, že se všichni ministři sejdou a budeme hodnotit naše skutečné výsledky ve vládě. A také že dostaneme pomyslné vysvědčení od premiéra Nečase. A já se na to velmi, strašně moc těším, ale současně každý má svou volbu. A já se velice vážně zamyslím, jestli chci setrvat v této vládě. A jestli se chci po státních maturitách podílet na další práci, která by měla být ku prospěchu společnosti," uvedl ve středečním Právu Dobeš.

Je to nehoráznost

Toho zdvihly ze židle kromě informace o tzv. koncepční radě také zprávy o tom, kterak si měly VV zajišťovat provize z veřejných zakázek. "Já tuto informaci beru jako něco naprosto nehorázného!" sdělil deníku s tím, že právě on i neformální lídr strany Vít Bárta hned po nástupu provedli radikální škrty ve svých resortech.

"Vít Bárta zlevnil, srazil všechny zakázky o pět procent. Když jsem nastoupil já, tak jsem všem těm dodavatelům řekl, nebudou státní maturity, pokud nesrazí ceny o deset procent. Ušetřil jsem deset procent na státních maturitách a propustil jsem výrazně víc úředníků, než mi nařizoval sám ministr financí Kalousek," hájí se Dobeš.

Sledovali jsme téma peníze za mlčení ve VV

Podle něho se v případě dehonestace VV jedná o dlouhodobou a cílenou kampaň. "A já se přiznám, že mě nejvíc znechucuje v politice věc, že tam není svědomí. Dovedu si představit, že Jaroslav Škárka je zklamaný. Ale je hranice, kterou on i Kristýna Kočí strašně překročili, a zveřejňují věci, které se nezakládají na pravdě," posteskl si v deníku.

Švýcarské konto pro Kočí

Dodal, že v Poslanecké sněmovně už se řeší, kolik peněz mohl právě Škárka za "to, co dělá", dostat. Spekuluje se prý i o švýcarském kontu Kristýny Kočí.

Právě tito dva rebelové byli kvůli informacím, jež o straně šířili, na jaře ze strany vyloučeni. Hovořili o uplácení za mlčení a stranikou loajalitu. Podle mnoha členů VV stojí i za zveřejněním dalších informací poškozujících stranu. A třeba i za nahrávkami.

Napsali jsme:
Politika pro otrlé: Ranní MF Dnes a superguru Bárta. Bárta zuří
Bárto, už tu populární moc nejsi. Jdeš ve stopách Grosse
Kníže ke koalici: Naděje umírá poslední. Do znaku sojku práskačku

Foto: Hans Štembera

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…