Drsné. Fiala řešil učitele a sesypalo se mu to jinde

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
28.11.2023 7:45 | Zprávy

Nejsou to jen učitelé, kdo včera vyjadřovali nesouhlas a nelibost s plány vlády. Ale také zdravotníci. I ti měli své zastoupení na Malostranském náměstí, celá řada z nich však podpořila stávku z nemocnic. Například z té kroměřížské, kde sestry natočily drsné video, které se šíří internetem. Vyzývají, aby si vláda, ministři a další „vytáhli hlavu ze zadele“ a šli se podívat, jak žijí zdravotníci. Jsou nyní přesvědčené, že ta Fialova je jen další z vlád, které chtějí zdravotnictví zruinovat. „Víme o všech vašich levárnách, které na nás chystáte,“ hrozila sestra. Zatímco tedy Fiala řešil primárně stávkující učitele, „sesypalo“ se to na něj jinde.

Drsné. Fiala řešil učitele a sesypalo se mu to jinde
Foto: Repro Facebook
Popisek: Sestry z Kroměřížské nemocnice posílají vzkaz vládě

Včerejší akci proslavila nespokojenost učitelů, studentů a nepedagogických pracovníků. Ti ale nejsou zdaleka jediní, kdo jsou s vládou ve křížku. Jsou zde i zdravotníci. Na pozadí stávky se se zdravotnickými odbory sešel ministr Vlastimil Válek. Jednání, které bylo už několikáté v pořadí, opět nebylo úspěšné.

Ministerstvo podle náměstka Václava Pláteníka nabídlo 8,5 miliardy korun na zvýšení platů včetně pětiprocentního navýšení tabulkových platů. Odbory to ovšem dle náměstka odmítly jako nedostatečné, a tak k dohodě nedošlo. „I tak dostanou zdravotníci v příštím roce přidáno, a to podle původního návrhu ministerstva zdravotnictví,“ uvedl Pláteník na tiskové konferenci.

ČLK chce platy v odvětví řešit přímo s premiérem, ten včera slíbil, že se během týdne sejde s mladými lékaři. Podle prezidenta ČLK Milana Kubka nebyla nabídka ministerstva přijatelná, protože se týká jen státních nemocnic. „Počtvrté jsme dostali úplně stejné návrhy. Sliby na zvýšení platů jsou naprosto nepodložené a ignorují všechny lékaře a zdravotní sestry v regionálních nemocnicích, kterých je většina,“ řekl.

V mezičase odbory poslaly vládě vzkaz. Konkrétně Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR. Jejich video sester z Kroměřížské nemocnice se šíří masivně. Dle statistik facebooku ho vidělo 1,4 milionu uživatelů a má 47 tisíc sdílení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fialový hnus, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFranta z přístavu , 28.11.2023 10:42:23
Cílem činnosti fialové vlády národního neštěstí je zlikvidovat vše, co ve státě zatím funguje a předat to do soukromých rukou. To se týká zejména zdravotnictví, které by pro firmy, zejména zahraniční, bylo zlatým dolem. Není náhodou, že tzv. Balíček je konstruovaný tak, aby náklady zdražování a zvyšování daní dopadly nejvíce na pracující rodiny s dětmi. Jde o cílenou genocidu národa! Přitom byly plně valorizovány odměny a benefity členů vlády, církevní restituce a také výsluhy generálů.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…