Europarlament schválil, že Rusko je teroristický stát. Následoval útok hackerů

23.11.2022 21:30 | Ze sítí

Několik hodin poté, co poslanci Evropského parlamentu přijali rezoluci označující Rusko za stát podporující terorismus, čelí europarlament hackerskému útoku. Jeho webové stránky jsou aktuálně mimo provoz, nefungovaly však také interní systémy či wi-fi připojení v budovách parlamentu.

Europarlament schválil, že Rusko je teroristický stát. Následoval útok hackerů
Foto: Repro Europarlament
Popisek: Europarlament

Kybernetický útok na svém twitteru potvrdila předsedkyně EP Roberta Metsolaová. Podle ní se k útoku přihlásili „prokremelští“ hackeři.

 

 

„To, že ten útok přišel v době, kdy jsme úspěšně odhlasovali, že Rusko je stát, který sponzoruje terorismus, a také to, že většina těch výpadků přicházela v době, kdy jsme jednali o další finanční pomoci Ukrajině, naznačuje, že bude pocházet pravděpodobně z Ruska,“ uvedla europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti).

„Služby parlamentu aktuálně řeší, odkud útok pochází a kdo za ním může být. Pracuje se na zastavení útoku,“ uvedl před pátou hodinou odpoledne českým novinářům pirátský europoslanec Marcel Kolaja.

Samotné usnesení, přijaté po poledni, ocenil český europoslanec Alexandr Vondra.

Usnesení nemá právní sílu, ale politickou a symbolickou hodnotu má, Nelze mlčet, když vidíme skutečný teror, který ruská armáda ,a zejména její kontraktoři jako Wagnerovci, používají proti civilnímu obyvatelstvu na Ukrajině. Tohle v takové míře až do 2. světové války nebylo,“ připomněl.

Podle něj to Rusům nesmí projít a proto nesmíme přestat podporovat Ukrajinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…