Gazdík: Nějaké chyby udělá každá nová strana, která se učí

22.09.2013 7:39

Šéf hnutí STAN a lídr společné kandidátky s TOP 09 ve Zlínském kraji Petr Gazdík přiznává chyby, které v uplynulých třech letech udělali, ale v rozhovoru pro server Týden.cz je nazývá zkušenostmi. On sám je spokojen s tím, co se mu podařilo v minulém období prosadit.

Gazdík: Nějaké chyby udělá každá nová strana, která se učí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

V Nečasově vládě obsadilo hnutí Starostové a nezávislí jen resort kultury. A oba ministři, Jiří Besser i Alena Hanáková, odcházeli podle serveru Týden.cz s ostudou. „Netvrdím, že my jsme chyby neudělali. Podle zkušenosti, kterou dnes mám, vím, že Ministerstvo kultury je jedním z nejsložitějších resortů hned vedle zdravotnictví a školství,“ říká Gazdík a dále tvrdí, že není možné, aby ministr kultury něco skutečně prosadil a zavděčil se všem umělcům.

První ministr za STAN Besser podle Gazdíka nevedl resort z manažerského hlediska úplně špatně. To, že v momentě, kdy u něho nastal problém s tím, že neuvedl něco, co měl, vyvodil osobní odpovědnost a odešel, považuje za prospěšné politické kultuře.

„Paní ministryně Hanáková udělala mnoho rozumných kroků, které bohužel neuměla mediálně prodat a vysvětlit. Její mediální obraz byl opravdu tristní, což jsme jí vyčítali. Ale zase jsme odpovědnost vyvodili a ona z té funkce odstoupila,“ popisuje Gazdík své vnímání problému.

Prosadit něco je zdlouhavý proces

V rozhovoru pro Týden.cz Petr Gazdík připustil, že to za tři roky není pro Starosty dobrá bilance. „Ano, asi není. Takové zkušenosti zřejmě nadělá každá nová strana, která se učí. Je to také jeden z důvodů, proč v politice pokračovat dále,“ prozrazuje lídr kandidátky za TOP 09 a STAN ve Zlínském kraji důvody pro další setrvání ve vysoké politice.

Petr Gazdík si také pochvaluje, že za uplynulé tři roky ve sněmovně získal mnoho zkušeností a je spokojen s tím, co se mu podařilo prosadit. „Jmenovat mohu třeba změnu rozpočtového určení daní pro obce a města. Iluze, které jsem ztratil, nejsou ani tak z toho, že by politika byla horší, špinavější, jak to lidé vnímají. Iluze jsem ztratil v tom smyslu, že než se podaří něco prosadit, je to strašně zdlouhavý proces, který ne vždy vede k cíli,“ popisuje Gazdík své pocity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…