Herec Cina nechápe, proč je manželství určeno jen mužům se ženami. Letos chce být uvědomělý člověk a prosadit změnu

14.01.2019 18:17

Herec Jan Cina patří mezi hlavní tváře iniciativy „Jsme fér“. Na rok 2019 si prý dal za cíl nejen dál prosazovat práva homosexuálů, ale také stát se lepším člověkem, ba dokonce ideálním člověkem. V životě prý měl také etapu, kdy chtěl být malou mořskou vílou, nebo spíš malým mořským princem. Podstatné prý bylo, aby měl ocas. Ocas jako ryba.

Herec Cina nechápe, proč je manželství určeno jen mužům se ženami. Letos chce být uvědomělý člověk a prosadit změnu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Epizoda seriálu Doktorka Plyšáková s homosexuálním párem

„Neřešil jsem přímo předsevzetí, ale během loňského roku jsem došel k tomu, že bych chtěl pár věcí změnit,“ prohlásil Jan Cina. „Rád bych měl větší klid a byl plnohodnotný, uvědomělý člověk. Ideální člověk!“ dodal.

Co to přesně znamená? Chtěl by se prý zbavit strachu ze života, strachu z toho, že není dost dobrý na to či ono. A opravdu by rád věnoval víc času prosazování rovnosti svazků homosexuálů se svazky heterosexuálů. Nechápe, proč by měla být instituce manželství vyhrazena jen svazku muže a ženy.  

„Snažím se to chápat, ale na druhou stranu v tom vidím bariéru. Dokud nebude odsunutá, tak o rovnost nejde. Asi to chce více času, nejde to lusknutím prstu. Zatím je to možné asi v šestadvaceti zemích světa a my bychom byli vlastně první východoevropskou zemí, ve které by se manželství pro gaye a lesby legalizovalo,“ podotkl herec.

V tuto chvíli se mu zdá, že Češi, Moravané a Slezané nejsou k homosexuálům ani tak tolerantní, ale spíše lhostejní. K toleranci nám prý ještě cosi schází. Pokud by dostal možnost uzavřít manželství se svým partnerem, prý by si na svatební den oblékl princovský pláštík.

Jako herec prý má rád pohádky a v jisté fázi svého života chtěl být malou mořskou vílou. „Pak jsem měl období, kdy jsem chtěl být malou mořskou vílou. Chtěl jsem být mořskej nějakej princ a chtěl jsem mít hrozně ten vocas. Tam je nějaká ta fascinace tímhle vším,“ práskl na sebe herec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…