Herec Hrušínský: Klidně zavřu divadlo!

24.07.2018 7:03

Herec Jan Hrušínský, principál Divadla Na Jezerce, je dlouhodobým kritikem prezidenta Miloše Zemana. Nyní jeho hlavní sponzor, společnost Mountfield, opustila divadlo. Hrušínský tuto skutečnost považuje za hlubokou krizi. „Svoboda je ohrožena,“ varuje v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Herec Hrušínský: Klidně zavřu divadlo!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hrušínský

Hrušínský v rozhovoru mimo jiné také uvedl, že lidé se dnes začínají bát. „A začínají být opatrní, aby se nedostali do problémů s těmi, kdo o nich mohou rozhodovat,“ řekl.

Anketa

Vydělala Česká republika na členství v Evropské unii?

hlasovalo: 18280 lidí

Sám Hrušínský dává odchod společnosti Mountfield ze spolupráce s jeho Divadlem Na Jezerce do souvislosti s tím, že on je kritický k současné hlavě státu. Je však rozhodnutý si svobodu názoru nechat i za cenu ukončení činnosti divadla.

„Myslím, že ta spolupráce byla oboustranně výhodná,  jiný důvod než moje kritika jsem nenašel. A to, že si myslím, že bude obtížné najít nového generálního partnera, tak si myslím, že doba se drasticky změnila,“ řekl Hrušínský. Věří však v další volby.

V současné době vidí ve Sněmovně dvě extremistická hnutí, zmínil také trestně stíhaného premiéra vedeného v seznamech agentů StB. „A to moc důvodů k optimismu nedává,“ sdělil. 

Původní text ZDE

„Prezident Zeman rozdělil společnost na dvě části. A ještě měl tu drzost, že tu jednu část označil za dolních deset milionů,“ zmínil Hrušínský s tím, že pochybuje o Zemanově inteligenci. Skutečná většina lidí podle něj prozemanovská není, proto on vnímá určitou naději. 

„Neumím si představit, že by inteligentní člověk mohl vzít svobodnou a prosperující zemi a snažil se ji z tohoto prostoru vytrhnout a vtáhnout směrem do společnosti autoritářských zemí, jako je Rusko a Čína. Možná je to výhodné, krátkodobě, pro skupinu lidí kolem prezidenta,“ řekl se slovy, že je tu velmi hluboká politická krize. 

Hrušínský se také domnívá, že Andrej Babiš zlikviduje komunistickou stranu. „Už jenom proto, že komunisté budou volit jednoho z nejbrutálnějších kapitalistů tohoto státu, tak to naznačuje, že si komunisté nepolepší,“ zmínil Hrušínský.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…