Jana Černochová popsala, jak se za zavřenými dveřmi Poslanecké sněmovny choval Sobotka. Neuvěříte

12.02.2016 20:45

Podle poslankyně Jany Černochové (ODS) se dnes v Poslanecké sněmovně odehrálo jedno z nejtrapnějších divadel, jaká viděla za posledních pět let. Její strana prý dala v dobré víře vládě šanci se obhájit v neveřejném zasedání ke kauze Libanon (Fajád), což ale vládní koalice neocenila a hlasovala proti programu.

Jana Černochová popsala, jak se za zavřenými dveřmi Poslanecké sněmovny choval Sobotka. Neuvěříte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

„ODS v naději, že členové vlády i pan premiér vysvětlí své kroky v posledních dnech v kauze Libanon, podpořila neveřejné zasedání. Už jsme měli dost toho veřejného přetřásání kdo kdy a za kolik a chtěli jsme dát vládě šanci se obhájit,“ rozzlobila se Černochová nad výsledkem neveřejného jednání, kdy podle ní nechali koaliční poslanci vystupovat s přednostním právem lidi ptající se na věci okolo této kauzy premiéra a ministrů obrany, spravedlnosti a vnitra.

„Absolutní mlčení, oči vládních pánů zapíchnuté do stolu. Po celou dobu našeho boje o zařazení tohoto bodu na program, bez přítomnosti kamer, nevystoupil jeden jediný člen vlády, aby na naše dotazy reagoval!“ pokračovala starostka Prahy 2 s tím, že je koaliční poslanci nechali „vykecat“, aby následně hlasovali proti programu. „Pár minut po hlasování se nám od mikrofonu do očí vysměje premiér Sobotka, který konečně vystoupil a říká něco ve smyslu: To už je konec? Já byl zrovna na chodbě, když jste hlasovali o programu, měli jste na mě počkat...,“ napsala si na Facebook nadmíru vytočená místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS.

„Hanba Sobotkovi, hanba této vládě, hanba všem poslancům, kteří se na této šarádě svým hlasováním podíleli!!!“ vyjádřila svou nespokojenost opoziční poslankyně, která zároveň poznamenala, že to nezveřejňuje ani slovo k té údajně trapné šarádě, kterou museli všichni v sále při projednávání procedury prožít. „Stydím se za tuto vládu, která má ve svém čele bezpáteřního zbabělce a lháře,“ zakončila svůj ostrý příspěvek.

Celý text poslankyně Černochové k přečtení zde:

Dnes se odehrálo na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky nejtrapnější divadlo, které jsem za 5 let, co jsem poslankyní, zažila. ODS v naději, že členové vlády i pan premiér, vysvětlí své kroky v posledních dnech v cause Libanon, podpořila neveřejné zasedání. Už jsme měli dost toho veřejného přetřásání Kdo Kdy a Za kolik a chtěli jsme dát vládě šanci se obhájit. Výsledek? Neveřejné "jednání o programu s nadějí, že program bude schválen" i díky našim hlasům to prošlo, ve 12.30 začali vystupovat lidi s přednostním právem, kteří se logicky ptají na různé věci premiéra i ministra obrany, spravedlnosti a vnitra. Absolutní mlčení, oči vládních pánů zapíchnuté do stolu. Po celou dobu našeho boje o zařazení tohoto bodu na program, bez přítomnosti kamer, nevystoupil jeden jediný člen vlády, aby na naše dotazy reagoval! Cca hodinu nás nechali "vykecat" a hurá: procedurálně se hlasuje o programu, abychom tento bod mohli regulérně projednávat (resp. neprojednávat, jak se ukázalo za pár vteřin) a mohli mluvit všichni, nejenom ti, co mají přednostní právo. Ale členové vládní koalice jsou proti programu! Pár minut po hlasování se nám od mikrofonu do očí vysměje premiér Sobotka, který konečně vystoupil a řekne něco ve smyslu: "to už je konec? Já byl zrovna na chodbě, když jste hlasovali o programu, měli jste na mě počkat.....". Hanba Sobotkovi, hanba této vládě, hanba všem poslancům, kteří se na této šarádě svým hlasováním podíleli!!! A neprozrazuji tady ani slovo z toho, co na neveřejné schůzi k dané věci "Libanon" zaznělo, píšu sem pouze informace o trapné šarádě, kterou jsme si my všichni, co jsme seděli v sále, museli při projednávání procedury, bez přítomosti kamer, prožít. Stydím se za tuto vládu, která má ve svém čele bezpáteřního zbabělce a lháře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…