Je potřeba udělat osvětu úplně opačného typu, lidi se musí strachu zbavovat, uvedla infektoložka

13.12.2021 11:41 | Ze sítí

Stanislav Novotný v posledním dílu pořadu O čem se mlčí vyzpovídal lékařka a infektoložku Renatu Školoudovou. Hovořili o strachu z onemocnění covid-19. „Není však záměrně šířený a zesilovaný strach z covidu větším problémem než nemoc samotná?“ ptal se Novotný.

Je potřeba udělat osvětu úplně opačného typu, lidi se musí strachu zbavovat, uvedla infektoložka
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Stanislav Novotný v pořadu O čem se mlčí s Renatou Školoudovou

Stanislav Novotný se s Renatou Školoudovou shodl, že média a politici jsou spíše spolupracovníci celého koronaviru. „Nejenom spolupracovníci, ale i katalyzátorem toho strašení. Aby se strach, pokud možno, šířil co nejrychleji a byl co nejsilnější,“ takový je dojem lékařky Školoudové z médií a z politiků všech zemí. 
 

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí
Stanislav Novotný upozornil na skutečnost, že aktuální společnost je dělena na očkované a neočkované. Co by jim Školoudová vzkázala? „Nejradši bych vzkázala všem lidem, že je potřeba udělat osvětu úplně opačného typu, to znamená lidi strachu zbavovat, a to se děje málo, poněvadž ti politici spolupracují s lékaři, kteří se sami buď doopravdy bojí, nebo mají touhu po moci nad pacientem. Co je potřeba vzkázat, je rozhodně to, že existuje přiměřená zdravá míra strachu, to je vrozený pud sebezáchovy, který nás vede k obezřetnosti, abychom žili správně a zdravě. Anebo s nemocemi, ale v pohodě,“ uvedla Školoudová.
 
Pokud se lidé chtějí očkovat nebo neočkovat, tak by měli mít strach v míře pudu sebezáchovy, poněvadž očkování je snahou naučit imunitní systém rozpoznat nepřítele. „A když se imunitní systém třese strachy jako ten člověk sám, těžko může očkování být plně účinné. Rozpoznávat nepřítele může imunitní systém, když je obezřetný, nikoliv když je vystrašený k útěku,“ obává se lékařka. 
 
„Nejprve je potřeba snížit hladinu strachu a znásobit výrobu hormonu štěstí v člověku,“ říká Školoudová a závěrem přidala pár rad, jak to udělat. 
 
 
„První, co je potřeba, je rozdýchat se a rozchodit se, potom je nutno, aby lidé k sobě znova našli cestu a nebáli se jeden druhého. Byli obezřetní, nikoli podezíraví a aby spolu komunikovali s radostí. Jestliže někomu chybí radost, což je možné, tak může zabloudit do svojí banky radosti. Tu máme každý při sobě, to je banka našich životních zážitků a stačí jenom na chviličku se do ní nastěhovat a úsměv, který vzniká v srdci, povzbudí náš mozek,“ uzavřela infektoložka Renata Školoudová.
 
Celý pořad je ke shlédnutí zde
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…