Jsme ve válce? Už jsem pochopil. Ve válce s vámi, pane Fialo! Koudelka zasadil ránu vládě

28.10.2022 17:12 | Reportáž

Na Zelném trhu v Brně promluvil v sobotu 28. října k odpůrcům vlády Petra Fialy (ODS) také ústavní právník Zdeněk Koudelka. „Premiér Fiala na jaře říkal, že jsme ve válce. Nesouhlasil jsem, neboť jsme válku nikomu nevyhlásili a parlament o válečném stavu ani nehlasoval. Avšak pochopil jsem, jak to Fiala myslel. On totiž vede válku s vlastními občany, on ji vede s námi. Tak my jsme s vámi, pane Fialo, také ve válce,“ řekl mimo jiné Koudelka. Demonstraci svolalo Hnutí PES pod hesly STOP zdražování, STOP válce! A STOP vládě! Podpořily ji další strany a hnutí.

Jsme ve válce? Už jsem pochopil. Ve válce s vámi, pane Fialo! Koudelka zasadil ránu vládě
Foto: Repro Facebook
Popisek: Demonstrace proti vládě, Brno, 28.10.2022

„Co chceme? Chceme jen žít své normální životy, aniž by nás ti, kteří nás chtějí ovládat, aniž by nám ničili naši cestu za štěstím. Na nás se žene nyní mnoho zel. Jedno z nich je inflace, tedy zdražování. Vláda ničí důvěru lidí v tento stát a v jeho měnu. Vláda popřela staré tradice o tom, že se vyplácí šetřit. Dnes už neplatí to, co platilo vždycky. Filozofie starých dobrých hospodářů, že dobrá hospodyně pro pírko přes plot skočí. Když si dnes my šetříme na důchod, na studia, na bydlení, tak kvůli vládní politice drahoty se to našetřené rozplyne jako nic. My nemůžeme být ti, kteří jsou vládou neustále okrádáni a kteří jsou vlastně připravováni o důvěru v tuto měnu, v tento stát. Vláda roztočila inflaci svým vlastním dluhem. Místo abychom kupovali nejlevnější plyn a energii, tak jsme přistoupili na to, že jsme vydírání Německem a systémem jeho lipské burzy. Jak je možné, že když se u nás elektřina vyrobí za desetihaléře, tak se prodává lidem o tisíce procent dráž? To je nebetyčná zlodějna,“ rozhorlil se Koudelka.

„Jestliže si Německo kvůli hloupé politice ‚zeleného údělu‘ vypnulo samo své atomové elektrárny a uhelné elektrárny, je to jeho blbost. Ale my nemáme povinnost tuto jeho blbost platit,“ dodal Koudelka.

„Evropská komise klimaticky zblbla. Nejenže nám chce nutit drahá elektroauta místo levnějších a spolehlivějších spalovacích motorů. Ale chce zdražit i bydlení požadavkem nulových emisí na nové domy. Chce nám zakázat domácí krby a kamna, tedy to, co si mnoho našich občanů nyní zřizuje pro to, aby vůbec nějaké teplo za rozumné ceny měli. Evropská komise chce kecat i do toho, co jíme,“ sdělil Koudelka. 

„To jsou ti minulí Stalinové, Hitlerové a Pol Potové, kteří dnes straší úplným koncem světa kvůli klimatu. Když i žák na základní škole ví, že se vždy střídaly doby ledové a meziledové a lidstvo přežilo, že se jim přizpůsobilo, ne, že by chtělo poroučet větru, dešti. Evropská komise a lidé kolem ní vyvolávají strach jako v případě covidu. Aby se jim lépe kradlo. Už se u nás vyhodily zbytečné covidové vakcíny za 14 miliard korun. V Evropské unii je to za dva biliony korun. Obrovský tunel na státní peníze, za který by měla nést odpovědnost, tedy sedět, předsedkyně Evropské komise von der Leyenová,“ – řekl.

A dav začal skandovat: „Lejno! Lejno! Lejno!“

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32329 lidí
„Bruselu se říká hlavní město lobbingu. Já to přeložím do češtiny a moravštiny. Hlavní město okrádání obyčejných lidí. Přitom covid je jen slabý odvar toho, jaké obrovské peníze se vyhazují v rámci klimatického šílenství. A naše vláda tomu všemu v Bruselu kývá. Kývá, abychom platili drahou energii kvůli energetickým daním, které na ni EU uvalila,“ zmínil mimo jiné Koudelka. 

„Vláda nás nazývá agenty. Ale není agentem ten, kdo nám vnucuje šílený ‚zelený úděl‘ a placení nesmyslných cen elektřiny z lipské burzy? Není agentem ten, kdo chce oslabit výrobu elektřiny a tepla z našeho uhlí? Není cizím agentem ten, kdo nás nutí vzdát se našich spalovacích motorů a našich jídel z prasat a krav? Copak vláda nevidí, jaké zlo páchá, když neřeší inflaci a patolízá Evropské komisi tam, kde to pro náš průmysl a zemědělství je smrtící? Premiér Fiala na jaře říkal, že jsme ve válce. Nesouhlasil jsem, neboť jsme válku nikomu nevyhlásili a parlament o válečném stavu ani nehlasoval. Avšak pochopil jsem, jak to Fiala myslel. On totiž vede válku s vlastními občany – on ji vede s námi. Tak my jsme s vámi, pane Fialo, také ve válce,“ zakončil Koudelka.

A dav spolu s ním vůči vládě skandovaně žádal – „Demisi! Demisi!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…