Kalousek v ohrožení. Obrátil se na policii

12.12.2022 11:24 | Ze sítí

Světlo světa spatřil další průzkum. Podle Miroslava Kalouska tento průzkum dokazuje, že voliči momentálně vládnoucí koalice jsou nespokojení. Protože koalice neprovádí reformy, které slibovala před volbami. Do veřejného prostoru poslal ještě jeden vzkaz. Ukázal, že si nenechá všechno líbit.

Kalousek v ohrožení. Obrátil se na policii
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

CNN Prima News představila v neděli průzkum, podle něhož by hnutí ANO získalo 31 procent, pokud by v dohledné době proběhly volby do Sněmovny. Nejsilnější vládní strana ODS by získala 14 procent, SPD Tomia Okamury by získala takřka 12,5 procenta, Piráti takřka 9,5 procent a jako poslední by do Sněmovny proniklo hnutí STAN se ziskem takřka 6,5 procenta.

Další strany, TOP 09 a KDU-ČSL by už do Sněmovny nepronikly, protože jejich volební zisk činil maximálně 4,9 procenta. Komunisté a ČSSD by získali také jen 4 procenta a i nadále by zůstali mimo Sněmovnu.

Průzkum pro CNN Prima News

Podle Miroslava Kalouska to dokazuje, že voliči vládní koalice jsou nespokojeni s tím, že neprobíhají reformy.

„Zdá se, že rozpočtový populismus a strach ze strukturálních reforem vládním stranám benefit nepřináší. Možná by mnozí voliči mnohem více ocenili rozpočtovou odpovědnost a důslednou deagrofertizaci. Máme ještě tři roky…,“ podotkl.

Miroslav Kalousek promlouvá

K vládě Petra Fialy (ODS) se Kalousek kriticky vyjadřuje již delší čas. Jak sám říká, je to proto, protože ji volil, je to i jeho vláda a on jako občan si přeje, aby činila to, k čemu se před volbami zavázala.

„Populistu nemůžete porazit populismem, vždycky slíbí víc, než kolik Vy můžete dát. Porazit ho můžete jenom odpovědnou politikou, kde lidem vysvětlíte, že je v jejich zájmu,“ rozvedl myšlenku.

Miroslav Kalousek promlouvá

Kriticky se stavěl i k válečné dani, jak ji prosadil stávající ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).

„Nemůže to dopadnout dobře. Uzákonit novou daň bez připomínkového řízení, bez řádného legislativního procesu, jen pozměňujícím návrhem poslance, nelze udělat správně. Jako jediní v EU jsme se vydali vlastní ,českou cestou' a dopadne to jako vždycky,“ varoval Kalousek.

Mioroslav Kalousek promlouvá

Do veřejného prostoru poslal ještě jeden vzkaz. Ukázal, že si nenechá všechno líbit. Vzkaz jednoho z občanů předal policii.

„Myslím, že máte pár posledních dnů než Vás okolí bude vídat na pouličních lampách. Útok na základy bytí jednotlivců se neodpouští, ani v tak servilní republice jako je ta naše,“ stálo v onom vzkazu určeném Kalouskovi.

Kalousek jasně zareagoval.

„Myslím, že tohle je nebezpečné vyhrožování a šíření nenávisti. Ne, že bych se bál, jsem zvyklý... Ale tenhle screenshot předávám Policii ČR a doporučuji každému postupovat stejně. Za svoji hloupost nikdo nemůže. Ale nenávistné vyhrožování bychom neměli tolerovat nikomu,“ napsal.

Miroslav Kalousek promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Když michprdi tahali na Zemana a Babiše, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDotloukal , 12.12.2022 12:25:15
na demonstracích šibenice, tak se ti z protipólu včetně Kalouska tomu jen smáli; že prý je svoboda a demokracie. Jak vidno; naruby to neplatí a přitom to jsou jenom nějaká slova naštvanýho občana. O Kalouska opadá zájem tak se snaží nějakým zastrašováním na sebe pozornost...

|  6 |  0

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…