Kellnerova ulice? divil se Jakub Železný. Odpověď dostal. Hnusnou

31.03.2021 10:21

Kvůli smrti Petra Kellnera se moderátor ČT Jakub Železný začal zajímat o ulici stejného jména. „Nikde jsem nenašel, po kom se tato ulice jmenuje,“ řekl a mluvil o tragických a úsměvných náhodách. Za jeho slova se do něj pustil fyzik a zřejmě velký fanoušek Petra Kellnera, Luboš Motl. Ten si vyložil jeho slova tak, že je tragické, že se po Kellnerovi něco jmenuje. A našel padlého, po kterém byla ulice pojmenována. Netrvalo mu to dlouho.

Kellnerova ulice? divil se Jakub Železný. Odpověď dostal. Hnusnou
Foto: Repro Twitter
Popisek: Kellnerova ulice v Praze

Anketa

Je smrt Petra Kellnera ztrátou pro Českou republiku?

77%
11%
hlasovalo: 14369 lidí
Po smrti nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vzbudila zájem ulice v pražských Stodůlkách, která nese stejné jméno. Shody si všiml například moderátor Jakub Železný. „Nikde jsem nenašel, po kom se tato ulice jmenuje. Ale je tu déle, o přejmenování ze dne na den fakt nejde,“ zajímal se a doplnil, že dle registrů bydlí poblíž jeden z nejbližších spolupracovníků zesnulého miliardáře. „Některé náhody jsou úsměvné, jiné tragické,“ mínil moderátor ČT.

O Kellnerovu ulici se kvůli tomu začal zajímat i starosta Řeporyjí Pavel Novotný, zda nespadá pod jeho „vládu“, tedy že by rozhodoval o jejím jméně „Tam si totiž jedu ulice já (Toufarova, Welzelova, Jirousova a právě běží ďábelská akce Hasilova, zajímavý nápad kupodivu rakouského developera, připsal jsem si k tomu Ujgurskou,“ oznámil své plány, co se týče jmen ulic.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

Ovšem do Železného se, možná neoprávněně, pustil fyzik Luboš Motl, který na svém blogu naznačil, že za Kellnerovým skonem mohly být nekalé úmysly. Tvrdí, že mladší Železný, syn „skvělého bývalého ředitele TV Nova“ je „globalistický antikapitalistický blbec“, protože to, že je v Praze Kellnerova ulice, označil za tragické. Dodejme, že moderátor ČT nespecifikoval, co má být tragickou nebo úsměvnou náhodou.

Motl si nicméně rýpl, že zatímco Železný nebyl schopen najít, po kom je ulice pojmenována, jemu to trvalo dohromady 10 sekund. Ulice je pojmenována po Františku Kellnerovi, který padl během Pražského povstání v posledních dnech druhé světové války a ve Stodůlkách má i pomníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…