Klaus ml. šokoval Sněmovnu: Poslanci půl roku bez platů! Odhlasují to?

08.04.2020 19:05

Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší předložil svým kolegům ve Sněmovně radikální návrh a vyjádřil naději, že se za něj nedočká lynče. Rozhodl se totiž poslancům sáhnout na platy. Navrhl, aby se poslancům plat sebral.

Klaus ml. šokoval Sněmovnu: Poslanci půl roku bez platů! Odhlasují to?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Poslanci dnes ve Sněmovně projednávali a schválili balík ekonomických opatření, která mají pomoci lidem v časech, kdy Česko svírá koronavirová karanténa, ale i později. Zákonodárci omezili maximální výši úroků u spotřebitelských úvěrů.

Ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová na parlamentní půdě přislíbila, že proti úvěrovým predátorům bude bojovat po koronavirových časech.

Anketa

Tomio Okamura volá po referendu o vystoupení z EU. Jak byste v tomto referendu hlasovali?

hlasovalo: 28392 lidí

Vedle toho poslanci schválili zákon, který umožní prohloubit zadlužení Česka, resp. uvolnili prostor pro vyšší podíl strukturálního deficitu na HDP.

Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší však od řečnického pultíku svým kolegům sdělil, že se nelze donekonečna zadlužovat, ale je třeba také šetřit. A hned navrhl něco, co se řadě jeho kolegů nemuselo líbit. Chtěl zákonodárcům sáhnout na platy.

„Jste mi svědky, že já nepatřím k hysterickým kritikům vlády ve všem, co koná, na rozdíl od jiných. Že to není pokaždé, když vláda něco předloží, tak se snažím najít, co je na tom špatně, abych se odlišil. Nicméně, k tomuto bodu musím říci, že vláda se tváří, že vytiskne peníze, ale jinak se nic neděje. Bude pokračovat sociální stát, který se o každého postará. To neodpovídá realitě a lžete tím lidem,“ udeřil Klaus na koaliční poslance z řad ANO a ČSSD, kteří se spoléhají na podporu komunistů.

„Stát vám toho moc nedá, musí to nejprve někomu vzít, a co vám stát dá, tak to jsme viděli u roušek. Roušku vám ušila maminka nebo sestra nebo někdo takový. Vidíme to u jídla. Stát má jídlo na jeden den a to bůhví jestli. Já nechci sahat do svědomí těm hmotným rezervám,“ pokračoval Klaus.

„Je prostě zcela evidentní, že je potřeba začít šetřit. Začít šetřit přes všechny ty inkluze a různé nesmysly. V každé rozpočtové kapitole máme desítky miliard,“ zostřoval Klaus rétoriku a blížil se ke svému velkému finále.

„Já jsem tedy včera načetl návrh, aby poslanci nebrali mzdu, aby brali jenom náhrady, tak doufám, že mě necháte dokončit tento projev a nebudete mě lynčovat, protože je potřeba udělat i gesto z hlediska státní správy a nás poslanců,“ zdůraznil.

Je přesvědčen, že poslanci mohou normálně pracovat, hlasovat o zákonech, ale to vše bez nároku na plat. Klaus by sobě i kolegům ponechal jen poslanecké náhrady, a to po dobu šest měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …