Kreatura, napsal o řediteli ÚSTRu Žáček z ODS, jeho předchůdce

04.07.2018 13:47

Ústav pro studium totalitních režimů má problém. Národní centrála boje proti organizovanému zločinu (NCOZ) prověřuje výši nákladů na rekonstrukci budovy, ve které ÚSTR sídlí.

Kreatura, napsal o řediteli ÚSTRu Žáček z ODS, jeho předchůdce
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Podle informací serveru Ekonomický deník.cz se policie zajímá o náklady na rekonstrukci síla ÚSTR v Siwiecově ulici v Praze, v budově bývalého socialistického Prognostického ústavu. Členové Rady ÚSTR v souvislosti s touto kauzou vyslechli i ředitele ústavu Zdeňka Hazdru a jeho podřízené. Hazdra dokonce čelil pokusu o odvolání, ale ustál ho.

Po bouřlivém jednání se pro jeho odvolání nenašla většina hlasů. „Radní se však shodli na tom, že podají podrobný podnět k prošetření rekonstrukce budovy Národnímu kontrolnímu úřadu,“ píše server

Rekonstrukce objektu probíhá kvůli azbestu, který je obsažen v útrobách budovy. Cena rekonstrukce by prý měla přesáhnout 100 milionů korun.

„Stydím se, ze funkci ředitele ÚSTR obsadila taková kreatura, pro tento typ lidi fakt nebyla tato pozice určena. A to ponechám stranou, že se v ÚSTR krade. Pokud to řeší vrchní státní zastupitelství a NCOZ, tak je škoda nad 150 milionů. A radním to tak zjevně vyhovuje... Nejde náhodou o veřejné prostředky, které má rada ÚSTR hlídat?“ zeptal se Pavel Žáček, někdejší ředitel ÚSTR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…