Šafr: Lipovská? Je svedena ruskou propagandou. Duka s ní pluje proti Západu

03.02.2020 10:15

Šéfredaktor deníku Forum24.cz Pavel Šafr se vyjádřil k nominaci ekonomky Hany Lipovské do Rady České televize. Ekonomka byla nominována katolickými biskupy. „Otec Duka nepropadl kouzlu Hany Lipovské náhodou. Oba plují v temném protizápadním proudu,“ uvedl Šafr.

Šafr: Lipovská? Je svedena ruskou propagandou. Duka s ní pluje proti Západu
Foto: Repro XTV
Popisek: Ekonomka a analytička Hana Lipovská

Šafr úvodem připomíná rozhovor Lipovské s moderátorkou Janou Bobošíkovou pro XTV, kdy hovořila o iniciativě Milion chvilek jako o ohrožení parlamentní demokracie. „Z jejího projevu není ani na vteřinu jasné, na jaký veřejný fenomén občanská iniciativa Milion chvilek reaguje. O Babišovi, zneužívání dotací a evropské ostudě našeho státu nezazní ani slovo. Nepoučený divák by mohl nabýt dojmu, že Milion chvilek je nejspíš tvrdě totalitní hnutí s násilnickými sklony. Hana Lipovská v souvislosti s Milionem chvilek naléhavě vyzývá, abychom lépe vychovávali naše děti k demokracii, aby pak nepodléhaly tak děsivým svodům,“ popisuje Šafr a připomíná, že Lipovská také například věští konec eura.

„A právě tuto Hanu Lipovskou nominovali katoličtí biskupové pod vedením kardinála Dominika Duky do Rady České televize. V otevřeném dopise se proti tomuto návrhu postavila řada senátorů, přičemž s obzvláštní razancí proti Lipovské vystupuje Marek Hilšer. Na něj pak ostře reagoval na webu Echo 24 Daniel Kaiser a vyčetl mu drzost, s níž dělá z biskupů ‚senily‘, kteří nevědí, koho navrhli, a bagatelizuje názor Hany Lipovské na veřejnoprávní média. A jak jsme si už na to zvykli, názor na Echu je shodný s postojem Václava Klause juniora, který Lipovskou brání i džentlmensky jakožto křehkou ženu,“ dodává Šafr a sám uvádí, že on se za Duku dlouhodobě stydí a po nominaci Lipovské jeho znechucení narostlo.  

„Katolická církev má dostatek velkých a moudrých osobností, které by mohla vyslat do Rady České televize. Jenže Dukova církev, která vyznává zvláštní odrůdu víry, které v církvi říkáme katolicismus bez křesťanství, chce vyslat do veřejné instituce osobu, která šíří absurdní bludy a je hvězdou dezinformačních médií. Její souznění s Okamurou i s mnoha postoji komunistické strany není u Hany Lipovské žádná náhoda. Tyto postoje dobře zapadají do širšího rámce proruské a protizápadní propagandy, třebaže to od ní nejspíš není zlý záměr. Je to svedená osoba a své postoje zřejmě myslí upřímně,“ míní Šafr. 

„Není také náhoda, že paní Lipovskou milují prohradní média a sympatizanti Miloše Zemana. Náš přisprostlý prezident je sice neznaboh, ale zato si umíme představit Hanu Lipovskou s Jiřím Ovčáčkem, jak vedle sebe klečí na tridentské mši. Tento druh konzervativců má dost daleko k solidním a střízlivým toryům. Když biskupové prosazují do Rady České televize ostrého kritika občanských protestů proti estébáckému premiérovi, tak by měli vědět, že na Václavské náměstí i na Letnou vyrážely z mnoha míst celé farnosti. Neměli by už dále prohlubovat tragické rozdělení své vlastní církve. Ať paní Lipovskou nominuje Institut Václava Klause,“ uzavřel komentátor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…