MPSV plánuje v Jeseníku postavit novou budovu pro své úředníky

16.05.2013 14:39

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) plánuje v Jeseníku investovat více než 100 milionů korun do stavby nového sídla pro úředníky poboček České správy sociálního zabezpečení, Úřadu práce a Státního úřadu inspekce práce. Se záměrem ministerstva nesouhlasí místní podnikatelé, podle nichž lze využít některou z existujících budov.

MPSV plánuje v Jeseníku postavit novou budovu pro své úředníky
Foto: top09.cz
Popisek: Bývalá senátorka Ludmila Müllerová

Pracovníci tří úřadů nyní sídlí v budově bývalých Rudných dolů Jeseník, která patří městu Jeseník. Objekt byl postaven v 70. letech minulého století a podle mluvčí správy sociálního zabezpečení Jany Buraňové je ve špatném technickém stavu.

Stavět novou budovu prý není třeba

"V současné době se zpracovává projektová dokumentace nové budovy určené pro potřeby resortu práce a sociálních věcí. Měla by v ní vzniknout pracoviště České správy sociálního zabezpečení, Úřadu práce ČR a Státního úřadu inspekce práce," řekla dnes ČTK mluvčí MPSV Štěpánka Filipová. Studie podle ní stanovila maximální cenu projektu na 128 milionů korun.

Proti záměru ministerstva se postavila místní hospodářská komora. "Podnikatelé okresu Jeseník nepovažují za nezbytné stavět další objekt proto, aby se v něm nezaměstnaní lépe cítili, jak je uvedeno v argumentaci pro realizaci stavby," stojí v dopise, který šéf Okresní hospodářské komory Jeseník Bořivoj Minář zaslal ministryni práce Ludmile Mülerové.

MPSV podle Filipové zatím nemá informace o žádné vhodné budově v Jeseníku

Minář tvrdí, že na Jesenicku je dostatek kancelářských prostor financovaných z veřejných zdrojů, které lze využít pro potřeby úřadu práce i správy sociálního zabezpečení. "Snahu o výstavbu nového sídla pro úředníky v Jeseníku považujeme za zbytečné a bezprecedentní plýtvání veřejnými prostředky," uvedl Minář, podle kterého by ministerstvo mělo jednat s jesenickou radnicí o opravě vhodného objektu.

MPSV podle Filipové zatím nemá informace o žádné vhodné budově v Jeseníku, do které by mohlo úředníky přestěhovat. "Paní ministryně se dopisem Okresní hospodářské komory Jeseník bude zabývat, i podněty, které obsahuje. A stejně tak její kolegové, kteří mají danou věc na starosti," uvedla Filipová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…