Mezinárodní megaskandál: Voloděnko, psí hovno, feno, pizdo. S*át na vaše hroby... Útok na Putina a varování před ohrožením bezpečnosti země

08.07.2019 18:22

Mezi Gruzií a Ruskem to opět pořádně jiskří. Po demonstracích, jež svým vystoupením vyvolal ruský komunistický poslanec, který si v gruzínském parlamentu počínal tak, že to vyvolalo velké protesty, se o slovo přihlásil moderátor gruzínské televize, který si zřejmě řekl, že se bude řídit heslem: co na srdci, to na jazyku. A nazval ruského prezidenta Vladimira Putina pizdou, psím ho*nem a podlým okupantem.

Mezinárodní megaskandál: Voloděnko, psí hovno, feno, pizdo. S*át na vaše hroby... Útok na Putina a varování před ohrožením bezpečnosti země
Foto: Repro Youtube
Popisek: Vladimir Putin zdraví návštěvníky mistrovství světa ve fotbale

Mezi Ruskem a Gruzií po desítky let nepanují právě nejlepší vztahy. Oblasti Jižní Osetie a Abcházie se po léta chtěly od Gruzie odtrhnout, ale centrální vláda v Tbilisi něco takového odmítala připustit. Spory zašly dokonce tak daleko, že v létě 2008 mezi Gruzií na jedné straně a Ruskem, Jižní Osetií a Abcházií na straně druhé vypukla válka. Od té doby nad oběma oblastmi v podstatě drží kontrolu ruská strana a Gruzie se fakticky zmenšila.

Anketa

Která z parlamentních stran už zcela jistě NEBUDE v příští Poslanecké sněmovně?

3%
2%
2%
1%
6%
12%
62%
8%
hlasovalo: 18417 lidí

V červnu 2019 vypukly v Gruzii protiruské protesty. ČTK upozornila, že hněv lidí vyvolalo chování ruského komunistického poslance Sergeje Gavrilova, který během jednání meziparlamentní unie pravoslavných usedl jako její nově zvolený předseda do křesla šéfa gruzínského parlamentu a pronesl projev v ruštině.

Prezidentka Gruzie Salome Zurabišviliová v reakci na nepokoje označila Rusko za „nepřítele“ své země a „okupanta“.

Jenže tím to neskončilo. O slovo se přihlásil moderátor gruzínské televize Rustavi 2 Giorgi Gabunia, který na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina pronesl celou řadu slov, která by děti raději neměly slyšet.

„Voloděnko, ty feno jedna toulavá, ty hovno psí, ty pizdo jedna prodejná, v naší krásné zemi není místo pro takového ubohého tvora, jako jsi ty. Ty jsi podlý okupant. Jdi do hajzlu i se svými otroky. Jebu tvou mámu. Ach, tvoje matka je mrtvá. Jak smutné. Ani nemluvit. Ať hoří v pekle, spolu s tebou a s tvým otcem. Chtěl bych se vysrat na váš hrob. Amen. To je Post Scriptum a já, Giorgi Gabunia,“ vypálil na kameru moderátor.    

Podle informací agentury Reuters se ruská strana proti slovům gruzínského moderátora brzy ohradila. Gabuniovo vystoupení bylo označeno za „hanebnou a nepřijatelnou provokaci radikálních politických sil, které se snaží poškodit vzájemné vztahy“. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov řekl, že výbuch byl nehodný gruzínského lidu.

Premiér Gruzie Mamuka Bachtadze označil moderátorovo vystoupení za nepřijatelné a varoval své spoluobčany, že podobné projevy mohou ohrozit bezpečnost země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…