Moderátor Veselovský mluvil pět minut o Kalouskovi. A je z toho opravdu velké zlo

29.04.2016 10:25

V internetové televizi DVTV zhodnotil Martin Veselovský politickou kariéru Miroslava Kalouska. Připomněl, že tento politický pragmatik byl v podstatě u všeho, co se za poslední čtvrt století v nejvyšších patrech politiky odehrálo. Doplnil navíc, že si Kalousek za tu dobu vysloužil řadu nálepek, nevyjímaje ani nálepku alkoholika či veřejného nepřítele č. 1. Na obranu exministra financí se obratem postavil Pavel Šafr ze Svobodného fóra či Kalouskovi spolustraníci.

Moderátor Veselovský mluvil pět minut o Kalouskovi. A je z toho opravdu velké zlo
Foto: David Daniel
Popisek: Miroslav Kalousek

Martin Veselovský v DVTV zhodnotil politickou kariéru stávajícího předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten toho dokázal opravdu hodně. Dokázal si např. nadělat řadu nepřátel. Na jméno mu nemůže přijít např. David Rath nebo Andrej Babiš (ANO). Sluší se však dodat, že exministrovi financí nebylo nic prokázáno. Dostalo se mu také nálepky alkoholika, humoristy či schopného politického pragmatika. Veselovský Kalouska dokonce v nadsázce přirovnal k téměř všeho schopnému politickému lobbistovi z televizního seriálu Domek z karet Franku Underwoodovi.

A strhla se mela. Ačkoli moderátor DVTV konstatoval, že není snadné najít někoho, kdo by Kalouska ze všech sil hájil, obratem se ozvali jeho spolustraníci, ale např. také Pavel Šafr ze Svobodného fóra.

„Redaktorovo šlápnutí vedle a o patro níž. Vzory pro DVTV jsou teď asi PL či TV NOVA, škoda!“ posteskl si nad hodnocením Veselovského první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek na sociální síti Twitter. Tamtéž se na obranu předsedy vyjádřil i europoslanec TOP 09 Jaromír Štětina. „Sdílím Šafrovu obranu @Kalousekm. Obrana potřebná, neboť máme nouzi o demokratické politiky,“ napsal.

Již zmíněný Pavel Šafr se do obhajoby Miroslava Kalouska pustil od podlahy. „Snaha o likvidaci Miroslava Kalouska je jedním z typických projevů atmosféry babišismu, neboli doby vypjatého populismu, sprosťáctví a difamací, které se kupodivu staly akceptovanými prostředky mocenského boje v České republice. Když ovšem budeme metody babišismu opravdu akceptovat a když budeme nečinně přihlížet ostouzení, ponižování a snaze po likvidaci kritiků současných mocenských poměrů, odebereme se již brzy do barbarství východních poměrů, kde vládne tupá autorita moci, která prostřednictvím mediální manipulace umlčuje veškerou kritiku,“ napsal muž, jenž sám znovu a znovu varuje před vzrůstající mocí majitele Agrofertu Andreje Babiše.

Babišovy praktiky prý teď převzal i Veselovský, který v pětiminutovém videu dokázal na Kalouska vylít opravdu velký kýbl špíny. Kalousek pohříchu nedostal možnost se proti této špíně bránit, ačkoli je to politik, který sice čelil mnoha podezřením, ale nikdy nebyl odsouzen, a dokonce ani obžalován. Tím prý Šafr rozhodně nechce říct, že by Kalousek byl bezchybným politikem. I Kalousek chybuje a v minulosti učinil kontroverzní kroky. Ještě jako lidovec např. ohlásil, že sestaví společnou vládu s Paroubkovou ČSSD, kterou podpoří komunisté. V tuto chvíli je ale Kalousek mužem, který jasně stojí proti Babišovi a podle Šafra za to čelí útokům. Pokud to budeme v České republice tolerovat, prý se nám zle povede.

A Kalousek to náležitě ocenil. „Je fajn vidět, že i dnes jsou neúplatní novináři, kteří neslouží ‚Bimbočapí‘ moci a oškliví si podpásové manipulace,“ ohodnotil Šafrovu práci taktéž na Twitteru.

Pětiminutovému sestřihu o politické kariéře Miroslava Kalouska předcházela přestřelka Martina Veselovského se samotným Miroslavem Kalouskem kvůli Babišově firmě Čapí hnízdo, resp. kvůli fotografii, kde si Kalousek s nasazeným zobákem čápa tropí žerty z českého miliardáře a ministra financí. Ten si totiž nechtěl nechat ministrovo posezení mezi dětmi zaměstnanců jeho resortu ujít. A tak se zrodil obrázek, na kterém najdeme děti a Miroslava Kalouska s čapím nosem.

Martin Veselovský tuto fotku uveřejnil na sociální síti Twitter, ale Kalouska tím rozzlobil, neboť tak učinil bez doprovodného textu, který vše vysvětloval. Veselovský na zveřejnění fotky neviděl nic špatného. A dorazil Kalouskův „štulec". „Omlouvám se, že jsem vyčítal fotku bez textu. Až teď jsem obdržel informaci, že na DVTV se o čápech nesmí ani muknout," napsal.

Proti tomu se Veselovský ihned ohradil. Hodlá prý brát slova předsedy TOP 09 jako pokus o vtip. Kdyby to bylo jinak, musel by prý novinář pochybovat o exministrově pravdomluvnosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…