Moji kamarádi Zemana s Babišem nevolí. Mladý umělec vystoupil k politice

15.10.2018 13:24

Hostem Pavla Štrunce na serveru Info.cz byl rapper Lipo alias Jonáš Červinka. Ten se rozhodl nemlčet k posledním výrokům prezidenta Miloše Zemana ohledně Romů.

Moji kamarádi Zemana s Babišem nevolí. Mladý umělec vystoupil k politice
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

„Mění se celý politický diskurs. Souvisí to s úrovní demokracie. Vidíme to v jednotlivých projevech politiků, jak Miloš Zeman hovoří o Romech, jak Andrej Babiš mluví o koncentráku v Letech,“ zmínil úvodem Lipo. 

Video najdete ZDE.

Anketa

Litujete, že se rozpadlo Československo?

73%
27%
hlasovalo: 13897 lidí

Podle jeho slov není v české společnosti běžné být politicky angažovaný. „Lidé se politiky nějakým způsobem štítí, nebo v nich probouzí nějaké nepřiměřené emoce,“ poznamenal Lipo. „Myslím si, že ve svém klipu argumentuji, rap mi to umožňuje,“ sdělil. Mlčení se pak podle jeho slov blíží souhlasu s tím, co se děje. Mezi svými kamarády nemá podle svých slov lidi, kteří by se Zemanem či Babišem souhlasili. 

Lipo se pak vyjádřil i k předání státního vyznamenání pro skladatale Michala Davida. „Nejedu úplně na té vlně, abych se nad tím nějakým způsobem pohoršoval. Česká republika čelí daleko závažnějším problémům,“ sdělil Lipo, jenž podle svých slov neohrnuje nad hudbou Michala Davida nos. „Je to pro mě daleko menší problém než to, jak se Miloš Zeman vyjadřuje k Romům,“ podotkl. 

„Je těžké se ozvat,“ dodal také Lipo. „Když liberální společnost bude opouštět své pozice, už pak žádné nebudou,“ varoval. Lidé by měli být angažovaní především v prostoru kolem sebe. „Měli by se přestat štítit politiky a třeba i vstoupit do strany,“ sdělil. „Právě proto, aby strany neovládali kmotři. Jiná cesta není,“ řekl. „Je to dědictví komunismu, že lidé ke stranictví mají odpor,“ dodal. 

Prezident Zeman pak podle jeho slov šel do funkce nemocný. „Celý jeho aparát potřeboval, aby byl zvolen. Z jeho strany to byla nezodpovědnost a novináři mají právo říct, že je to nezodpovědnost,“ sdělil Lipo. Problém to bezesporu podle něj je, nezlehčoval by to, ale ukazuje to také na zoufalství demokratického bloku, který leckdy vulgárně upozorňuje na neduhy Zemana. 

Zeman podle Lipa také došel k mnohým proměnám. „Miloš Zeman současnosti není Miloš Zeman devadesátých let,“ řekl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…