Ne podřízenosti Německu, stop neziskovkám! Vytáhl Klaus ml. program. Problém pro Babiše. A co EU?

04.09.2019 12:07

Trikolóra poslance Václava Klause veřejnosti představila svůj program. Předseda hnutí Václav Klaus mladší všem svým spoluobčanům sdělil, že je to program zcela unikátní, který nemá žádná jiná politická strana. Poznamenal navíc, že Trikolóra stojí na straně dobra.

Ne podřízenosti Německu, stop neziskovkám! Vytáhl Klaus ml. program. Problém pro Babiše. A co EU?
Foto: Radim Panenka
Popisek: Hnutí Trikolora představuje program

Řekl bych k tomu asi toho, je to naprosto něco jiného, než mají ostatní politické strany. Spoustu lidí to možná naštve, spoustě lidem se to možná nemusí líbit, ale my budeme náš program hájit,“ zdůraznil Klaus s tím, že týden co týden bude jednotlivé kapitoly představovat veřejnosti. „My jsme na straně dobra, budeme hájit správné věci a to nám dělá radost,“ uzavřel úvodní slovo předseda hnutí.

Anketa

Jste pro zachování sochy maršála Ivana S. Koněva na původním místě v Praze 6?

95%
5%
hlasovalo: 36044 lidí

Poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková doplnila, že pokud jde o rodinu, tak ta má být tvořena mužem, ženou a dětmi. V záležitostech zaměstnanosti bude Trikolóra podle poslankyně prosazovat ochranu pracujících rodičů, ale také seniorů, kteří pro tuto zemi pracovali v minulosti.

Zmínila také Evropskou unii.

„Jsme proti jakémukoli vstupu do eurozóny teď i do budoucna, žijeme u nás, a proto nás zajímá, jak se našim lidem daří. Nepřipustíme další předávání pravomocí do EU,“ volala Majerová.

„Evropské právo nesmí mít přednost před naším ústavním pořádkem. Český parlament nesmí být podřízeným orgánem schvalujícím zákony napsané jinde. Nepřipustíme předávání dalších pravomocí do EU. Chceme návrat fungování EU před Lisabonskou smlouvu. Nechceme být znovu zemí s omezenou suverenitou. Naši občané nehlasovali v referendu pro vstup do EU proto, že chtěli s existencí naší republiky skoncovat. Naopak, toužili po 40 letech vazalství po skutečné národní a občanské svobodě. Jejich naplnění je i naším cílem,“ stojí k tomuto budu podrobněji v programu hnutí.

Klausovo hnutí však nestojí jen o návrat před Lisabon, ale také o zásadní revizi dotační politiky, ze které profitují velké firmy, včetně Agrofertu Andreje Babiše (ANO), který je dočasně odložen v premiérově svěřenském fondu.

Trikolóra se hodlá zasazovat o stopku dotacím tzv. politickým neziskovým subjektům.

„Ukončíme plýtvání finančních prostředků na financování politických neziskových subjektů a ušetřené prostředky využijeme na rozvoj naší země,“ stojí také v programu.

Po Majerové  se ujal slova Václav Krása a věnoval se sociální politice v podání Trikolóry.

„My budeme chtít, aby se práce vyplatila. My budeme chtít, aby lidé, kteří pracují, měli dost finančních prostředků. Chceme také podpořit početnější rodiny,“ uvedl Krása s tím, že rodiny, které budou mít tři a více dětí mají být významně daňově zvýhodněny.

Trikolóra prý navíc chystá reformu sociálního systému. „Uděláme reformu dávek a tam, kde se dávky zneužívají, tak se budeme snažit problém odstranit,“ pokračoval Krása s tím, že si hodlá posvítit na příspěvek na bydlení, ale také na porodné, které by podle něj mělo dostat více maminek než dnes.

Na tiskové konferenci také zaznělo, že se Trikolóra chystá zrušit Ministerstvo pro místní rozvoj jako příliš drahou organizaci a neefektivní instituci.

Garant programu v oblasti zemědělství je Zdeněk Jandejsek. „Pokud budeme stavět jen na studentech, kteří budou o zemědělství rozhodovat na ministerstvech, dopadne to velice špatně,“ varoval Jandejsek. Trikolóra hodlá vrátit hlas těm, kteří se vyznají jak v rostlinné, tak v živočišné výrobě. „Jsme na třetině stavu od roku 1990 u skotu, prasat a dalších,“ varoval expert Trikolóry pro tuto oblast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…