Německý ministr vnitra kritizuje kancléřku: Dáváte uprchlíkům špatný signál

06.09.2015 9:30

Na maďarsko-rakouské hranici zavládl nad ránem klid, další migranti z Maďarska již do rakouského Nickelsdorfu nepřicházeli. Agentuře APA to sdělil zástupce policejního ředitele rakouské spolkové země Burgenland Christian Stella. Naposledy o půlnoci dorazilo asi 1000 lidí na maďarskou stranu hranice, odkud museli do Rakouska pěšky.

Německý ministr vnitra kritizuje kancléřku: Dáváte uprchlíkům špatný signál
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

V noci na dnešek museli zdravotníci z Nickelsdorfu odvézt do okolních nemocnic 16 lidí, mezi nimiž bylo sedm těžce nemocných dětí. Měly průjem, zvracely a byly dehydrované.

Od páteční noci dorazilo z Maďarska do Nickelsdorfu 8500 až 10.000 uprchlíků. Většina z nich zamířila dál do Německa, vlaky je dovezly hlavně do Mnichova. Podle informací německé policie dojelo do bavorské metropole jen za sobotu zhruba 6900 lidí, které si pak mezi sebou rozdělily různé spolkové země.

Německou kancléřku Angelu Merkelovou z Křesťanskodemokratické unie (CDU) za její přístup k migrantům z Maďarska kritizuje bavorská Křesťanskosociální unie (CSU), která na celoněmecké úrovni utváří s CDU politický blok. Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann si stěžoval, že Merkelová rozhodnutí o přijetí uprchlíků z Maďarska, na kterém se dohodla v noci na sobotu s rakouským protějškem Wernerem Faymannem, nekonzultovala se spolkovými zeměmi. Povolit migrantům, kteří začátkem týdne uvázli na budapešťském Východním nádraží (Keleti), aby přijeli do Německa, "byl v rámci Evropy naprosto špatný signál", řekl Herrmann.

Během jednání špiček německé vládní koalice, v níž jsou také sociální demokraté (SPD), hodlá CSU se svými partnery mluvit o možnostech Německa z hlediska přijímání dalších uprchlíků a o opatřeních, která by omezila příchod dalších migrantů do největší země EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …