Odmítám pít matonku. Takto bojuje opozice za Lázně Kyselka

28.08.2012 23:12

V Karlovarském kraji je stále problémem stav budov, které patří společnosti Karlovarské minerální vody. Petr Šindelář, který je lídrem opoziční ODS, vede proti společnosti „osobní protest“. Nepije její vody.

Odmítám pít matonku. Takto bojuje opozice za Lázně Kyselka
Foto: Hana Čechová
Popisek: Zdevastované Lázně Kyselka u Karlových Varů

„Odmítám pít minerální vodu, kterou produkuje společnost Karlovarské minerální vody,“ prohlásil Petr Šindelář ve speciálu Otázek Václava Moravce. „Je to moje osobní forma protestu,“ dodal. Když se však dozvěděl, že společnost plánuje dát na renovaci dvou budov dva miliony korun, připustil, že možná tzv. matonku začne zase pít.

Podle Šindeláře by v kraji měla vzniknout speciální nadace, v níž by se na rozhodování o chátrajících budovách podílela jak firma, tak i kraj. Hejtman Josef Novotný z ČSSD chce k problému přistupovat jinak. Zatím firmě potvrdili pokutu 1,8 milionu korun.

„Odeslal jsem dva dopisy těm majitelů,“ dodal Novotný, jelikož majitelé budov nejsou jen výrobci minerálních vod. V dopise prý navrhuje, aby majitelé případně prodali budovy, pokud se o ně nechtějí starat, sdružením.

„Musí okamžitě přestat chátrat budovy,“ souhlasil s nimi Marek Poledníček, lídr kandidátky Koalice pro Karlovarský kraj. „Neumím si představit, jak může tak krásná stavba dojít takové zkáze,“ poukázal na Mattoniho vilu.

Jan Horník za TOP 09 vzkázal, že po senátních volbách prý bude ustanovena celostátní komise, která se tímto problémem bude zabývat. Petice za Lázně Kyselka a další prý vzbudila zájem senátorů. Se záchranou budov se s ním shodli i Josef Hora za Hnutí nezávislých a komunista Jaroslav Borka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…