Oslabení Američané. 5 % armády pryč. Proč? Šíří se znechucení

28.02.2024 17:40 | Monitoring

Armáda Spojených států se potýká s nedostatkem lidí, jen v letošním roce se kvůli neúspěšným náborům sníží její stavy o 24 tisíc lidí, což je více než 5 % celkového stavu. Tento katastrofální stav je prý způsoben tím, že se armádní představitelé otevřeně kloní k politice levicového liberalismu, což odrazuje od vstupu do armády zejména mladé z konzervativních bílých rodin.

Oslabení Američané. 5 % armády pryč. Proč? Šíří se znechucení
Foto: pixabay.com
Popisek: vojáci USA

Válečný bloger Armchair Warlord na svém profilu na síti X analyzuje problémy se stavem lidí v armádě Spojených států. „Podle všeobecně známých informací americká armáda v roce 2023 nesplnila svůj náborový cíl o obrovskou cifru, a do roku 2024 se její stavy sníží přibližně o 24 000 osob, což je více než 5 % celkového stavu,“ upozorňuje bloger.

Většinu náborové krize lze přitom podle ověřených informací přičíst katastrofálnímu poklesu počtu nově přijatých bělochů. „Jedná se o obrovskou demografickou skupinu, která čím dál méně usiluje o vstup do bojových složek, takže dopad na bojeschopnost armády je obrovský,“ varuje bloger.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50008 lidí
Ten tvrdí, že hlavní vinu na tom nese příklon špiček armády k levicové progresivistické politice. Následně uvádí několik příkladů z nedávné minulosti. „Nadšené přijetí principu DEI (rozmanitost, rovnost a začlenění), a to i v době, kdy v Bílém domě seděl Donald Trump. Povinné nařízení očkování na covid-19, přijímání levicových iniciativ kulturní války. Vyšší představitelé armády také veřejně podkopávali Trumpovu administrativu,“ vypočítává bloger s tím, že se náborové iniciativy v poslední době neúměrně zaměřovaly na okrajové demografické skupiny.

Armáda je navíc v USA podle válečného blogera svým způsobem rodinný podnik. „Lidé jsou rekrutováni svou rodinou mnohem dříve, než s nimi vůbec nějaký náborář promluví. A právě bílí armádní veteráni jsou výše popsanými iniciativami armády znechuceni,“ má jasno vojenský bloger.

„A jakkoli se levičáci budou ohánět tím, že budou tito zaostalci nahrazeni lidmi, kteří budou více vyhovovat jejich preferované ideologii, prostě se to neděje a ani se to do budoucna dít nebude.  Armáda se bude muset naučit existovat a udržet se jako jednotná organizace v době, kdy se národ kolem ní rozpadá,“ varuje.

Navrhuje tedy sled několika opatření, které vrátí armádu tam, kam patří. „Je třeba zdůrazňovat – slovy i činy – armádu jako apolitickou organizaci, která podporuje a brání ústavu nad diktátem přechodných prezidentských administrativ. Existuje důvod, proč je tato část přísahy při nástupu do armády na prvním místě,“ radí bloger.

Armáda by si také měla přestat hrát na organizaci založené na rozmanitosti. „V armádě je jen jedna rasa (zelená) a také jen jedna sexualita,“ má jasno bloger. Armáda podle něj také musí zdůraznit, že cílem armády je přiblížit se nepřátelům Spojených států amerických, bojovat s nimi a zničit je v boji zblízka. „Musíte lidem ukázat, že vojáci jsou schopni vstoupit do pekla, a tak je to v pořádku,“ tvrdí bloger.

Problémy jsou samozřejmě širší včetně mizerného platu, bydlení nebo byrokratického pekla v případě vojenské kariéry. „Ale to všechno existovalo i před deseti lety a náboráři byli tehdy úspěšnější. Nyní je tu ale opravdová krize a bude to vyžadovat skutečné vedení a skutečná opatření, abychom se z toho vymanili. Doufám, že naši současní velitelé jsou schopni tohoto úkolu nebo jsou ochotni uvolnit místo těm, kteří to dokážou,“ dodává bloger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …