Otřesy v Kanadě: Čína získala nebezpečná data a Trudeau to tajil. Pak „utíkal“ na tiskovce

01.03.2024 22:37 | Monitoring

Po zveřejnění dokumentů ukazujících na čínskou „infiltraci“ v přísně střežené laboratoři v kanadském Winnipegu, kde se zkoumají velmi nebezpečné smrtelné viry, kanadský premiér Justin Trudeau čelí otázkám o svém podílu při krytí nedostatků a umožnění špionáže ze strany Číny. Lídr kanadské opozice Pierre Poilievre má za to, že Čína zasáhla také do minulých kanadských voleb, během nichž došlo k znovuzvolení menšinové vlády liberálů. Trudeau to označil za „konspirační teorie“ a při konfrontaci s obsahem dokumentů se dle CBS snažil odvést pozornost. Namísto vlivu Číny tak skončil u podpory Ukrajiny.

Otřesy v Kanadě: Čína získala nebezpečná data a Trudeau to tajil. Pak „utíkal“ na tiskovce
Foto: Repro Twitter
Popisek: Kanadský premiér Justin Trudeau se sanží vyslovit zkratku LGBTQ+

Konzervativní lídr kanadské opozice Pierre Poilievre se během tiskové konference do Trudeaua pustil po zveřejnění dokumentů, které ukazují, jak pracovníci laboratoře ve Winnipegu, jež zkoumá smrtelné nemoci, záměrně sdíleli informace s Čínou.

Poilievre dle kanadské veřejnoprávní stanice CBC obvinil Trudeaua, že umožnil Číně „infiltrovat“ Kanadu a zakrýt to tím, že zdržoval zveřejnění dokumentů. Zopakoval také tvrzení, že Čína podpořila znovuzvolení menšinové vlády liberálů v roce 2021 v čele s Trudeauem, což bude příští měsíc posuzovat veřejné vyšetřování, které má zjistit rozsah čínského vměšování do posledních dvou kanadských federálních voleb.

Veřejné vyšetřování, zda Čína, Rusko a další země nezasahovaly do kanadských federálních voleb v letech 2019 a 2021, kdy se k vládě dostali opakovaně liberálové premiéra Justina Trudeaua, bylo oznámeno již vloni v září.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kdo sleduje tohohle soudruha, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 02.03.2024 9:20:07
tak vidí jak se z mladíčka vylíhnul dospěly fašista a zloun. Kanaďané jsou na tom opravdu zle !

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…