Palas si staví penzion za dvacet milionů

15.09.2010 15:42

Hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas (ČSSD) si v Ludvíkově pod Pradědem staví svůj soukromý penzion. Otázkou ale zůstává, kde vzal odhadovaných dvacet milionů na jeho stavbu.

Palas si staví penzion za dvacet milionů

 

Palas staví penzion v rekreační oblasti poblíž Pradědu. Časopis Týden začátkem září zveřejnil odhad ceny stavby na dvacet milionů korun. Stále ale není jisté, kde vzal peníze na realizaci stavby, řeší Lidové noviny.

Hejtman, ministr, poslanec,...

Před deseti lety uvedl ve svém majetkovém prohlášení, že má na svém účtu okolo dvou set tisíc korun. Mezi tím byl poslancem, ministrem a nyní je hejtmanem. Také je členem dozorčí rady Českých drah či předsedou představenstva pojišťovny Halali. Také není jisté, čím se moravskoslezský hejtman živil v době před svým zvolením do čela kraje.

Palas se pokusí získat i místo v horní komoře parlamentu. V křesle hejtmana bude sedět ještě dva roky a navíc se na podzim pokusí získat post senátora. Ve svém kraji se těší velké oblibě voličů a jeho pozice není ohrožena takřka žádným politickým konkurentem.

Nabízí se manželka i Setuza

Jako zdroj svých příjmů Palas označil svou ženu Jiřinu, která vede dvě stomatologické ordinaci a dokonce zaměstnává několik zubních lékařů. Prý mají peníze ze společných úspor. "Společně s manželkou jsme si na stavbu vydělali," říká Palas.

Lidové noviny spekulují, zda-li má s hejtmanovými penězi na stavbu souvislost fakt, že v době, kdy byl Palas ministrem zemědělství, rozhodoval také o prodeji firmy Setuza napojené na pochybné podnikatele Františka Mrázka a Tomáše Pitra, píšou Lidové noviny.

Prodejem podniku Setuza se zabývala i policie. K žádnému závěru ale ve svém šetření nedošla. O tom, že Jaroslav Palas, coby tehdejší ministr zemědělství, v případu figuroval, se objevila řada pochybností. On to však popírá.

Související:

Hejtman Palas staví za zhruba 20 milionů korun. Penzion

Palas: Vydělal jsem dvacet milionů. Moje žena výrazně víc

reklama

autor: kls

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…