Pardubická ČSSD vyzvala bývalé členy ke složení mandátů

29.12.2017 6:20

ČSSD pardubického okresu vyzvala tři bývalé členy: Vítězslava Novohradského, Pavla Svobodu a Aleše Vavřičku, aby se vzdali svých mandátů v zastupitelstvu města. Novohradského vyzvala také k tomu, aby složil i mandát krajského zastupitele a funkci předsedy dozorčí rady společnosti Nemocnice Pardubického kraje a místopředsedy zdravotního výboru krajského zastupitelstva.

Pardubická ČSSD vyzvala bývalé členy ke složení mandátů
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Všichni tři politici členství v ČSSD ukončili sami, někteří na výzvu okresního výkonného výboru, řekl ČTK předseda okresní organizace ČSSD Leoš Malina.

„Když nejsou členy sociální demokracie, nemohou prosazovat a hájit zájmy strany,“ míní Malina. Dodal, že si uvědomuje, že strana nemůže bývalé členy k tomu, aby se mandátu vzdali, donutit.

Novohradského, který byl neuvolněným radním Pardubic za ČSSD, zastupitelé města koncem listopadu odvolali z funkce. Důvodem k tomu byl případ nákupu pozemků společností Služby města Pardubic, na nichž vydělal Karel Hron (ANO), který s Novohradským seděl v představenstvu městské firmy. Hron na sklonku listopadu uvedl, že kolem kauzy je mnoho nepřesností a bude to řešit s právníkem. On i Novohradský již ve vedení společnosti skončili.

Vavřička členství ukončil v polovině roku, jako důvod uvedl „neúnosnou situaci v ČSSD na lokální úrovni“. S vedením okresní organizace měl déle trvající spory. Svoboda se zase často vymezoval vůči hejtmanovi a spolustraníkovi Martinovi Netolickému. Nadále zůstává předsedou představenstva společnosti East Bohemian Airport vlastněné Pardubicemi a Pardubickým krajem, která ve městě provozuje mezinárodní letiště.

Vloni na podzim zvolila pardubická okresní konference ČSSD nové vedení, předsedou se stal Malina, který ve funkci nahradil Svobodu. Někteří členové, například bývalý starosta Dubiny Ján Kasič, však volbu zpochybnili a podali proti ní soudní žalobu na zneplatnění výsledků konference. Proto se v letos v polovině prosince volby opakovaly, Malina získal 90 procent hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…