Patří do blázince nebo do sněmovny? Bulvár se ptal umělců

26.05.2012 7:34

Ukazuje se, že aféra kolem poslance Davida Ratha se dotkne sociálních demokratů víc, než kdo tušil. Lidové noviny si nechaly udělat průzkum, podle kterého si každý druhý volič ČSSD si rozmyslí svůj hlas. Lidé jsou z kauz, které politikou otřásají, znechuceni a jejich důvěra v ně klesá. A to je nejlepší čas pro položení si otázky, jestli jsou politici lidé na svých místech.

Patří do blázince nebo do sněmovny? Bulvár se ptal umělců
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Politických afér se rozhodl využít deník Blesk, který se zeptat známých osobností, jací politici podle nich patří do blázince. A respondenty si nevybíral náhodně – zeptal se osobností, které vystoupí na již tradičním festivalu Mezi ploty, který se koná na pozemku Psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích.

“Odpověděla bych okamžitě, ale bojím se, že bych si to odskákala. A nebyl by to jen jeden politik. Myslím, že tam ani nemají tolik místa,” nechala se slyšet herečka Ljuba Skořepová.

O něco detailnější byl zpěvák Chianski Michal Malátný: “Poslal bych do blázince všechny politiky, kteří si pletou stát se svou soukromou firmou.” Naráží tak na fakt, že v poslední době kromě Davida Ratha opustilo kvůli pěnezům vrcholnou politiku i několik dalších poslanců – namátkou Vít Bárta z Věcí veřejných, který byl nepravomocně odsouzen za úplatkářství, nebo Kristýna Kočí a Jaroslav Škárka, kteří byli zapleteni do stejné kauzy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

7:42 Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

Americký ministr obrany Lloyd Austin má za to, že Ukrajinci teď stojí před novou nelehkou etapou vál…