Po paty v ministerské řiti. A pak přišla sprcha... Vidlák k zemědělcům, kteří chtěli „jednat“

02.03.2024 16:36 | Monitoring

Kde jste byli, když politici plivali na vaše statečnější kolegy? Bloger, zemědělec Daniel Sterzik alias Vidlák reaguje na chystané protesty Agrární komory ČR (AK ČR) a Zemědělského svazu na 7. března v Praze a nyní volají po podpoře zemědělců. Od únorových zemědělských protestů se přitom distancovali a tím je pomáhali rozbít. Zemědělce Vidlák upozorňuje, že jsou obelháváni, protože na ministerstvu zemědělství je stejně dávno rozhodnuto, že se nic měnit nebude.

Po paty v ministerské řiti. A pak přišla sprcha... Vidlák k zemědělcům, kteří chtěli „jednat“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Blogger Vidlák aka Daniel Sterzik

Agrární komora ČR (AK ČR) vydala prohlášení, v němž konstatuje, že ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) je nepřesvědčil, jelikož nic nevyjednal a nebyl schopen prosadit požadavky na záchranu českého zemědělství. Spolu se Zemědělským svazem vyzvali zemědělce, aby zahájili přípravu na protestní akce proti vládě, a to 7. března v Praze.

Pokud ministr zemědělství Marek Výborný předloží konkrétní návrhy na podporu zemědělství, protest se konat nemusí, uvedli zástupci organizací po čtvrtečním jednání se šéfem resortu.

 Vyjádření Daniela Sterzika, známého jako Vidlák, srovnalo tuto situaci s prvním protestem „traktorů v Praze“.

„Když odvážnější zemědělci za šílených mediálních manipulací protestovali 19. února proti vládě, tak to šli prezident AK ČR Jan Doležal a prezident Zemědělského svazu Martin Pýcha ministrovi na ruku a mají lví podíl na ministerské aroganci, se kterou exprezidentovi Agrární komory ČR Janu Velebovi ani ruku nepodal a nechal v pondělí, v úřední den, zavřenou podatelnu, vzpomíná Vidlák.

Doležal s Píchou přitom během jejich vlastní protestní akce, v týdnu, kdy protestovali zemědělci, uvedli, že „protestují na podporu vládě“ a že jejich protest je jen symbolický. Ministr Výborný si tehdy pochvaloval, že má od Agrární komory mandát a že budou společně jednat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ani si neumím představit, že bych s někým z toho fialového hnusu osobně jednal., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHradecký P. , 02.03.2024 17:48:34
Těm zrádcům národa bych nevěril, i když bych to měl černé na bílém. Vše co řekli, druhý den bylo opačně. Na ty zrádce platí jediné a to odstranit . Začal bych neomezenou generální stávkou do jejich odstoupení a předčasných voleb. Zasloužili by likvidaci, ale násilí plodí násilí . Pak bych je vyhnal do Brusele, nebo do Brna. Tam je maj třeba rádi.

|  21 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…