Policii se nelíbí osvobození studentky FAMU. Jakékoliv maření úkonu je prý nepřijatelné

28.04.2016 21:09

Pražské policii se nelíbí, že soud osvobodil Kateřinu Krejčovou. Ta totiž v průběhu demonstrace, na které se objevily šibenice, údajně napadla jednoho policistu. Podle policie je totiž jakékoliv maření výkonu policisty zcela nepřijatelné. Informuje Echo24.cz.

Policii se nelíbí osvobození studentky FAMU. Jakékoliv maření úkonu je prý nepřijatelné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti imigrantům, proti kvótám a za vystoupení z EU na Václavském náměstí

Kateřina Krejčová skončila před soudem poté, co během jedné z červencových demonstrací bránila v sedě průvodu demonstrantů, kteří protestovali proti přijetí kvót na přerozdělování uprchlíků.

„Jakékoli jednání, ať verbální nebo fyzické, směřující k maření úkonu policisty coby úřední osoby považuji za absolutně nepřípustné. V tomto ohledu jednoznačně za policisty stojím a budu je podporovat v jejich nelehké práci i nadále,“ okomentoval celou situaci policejní ředitel plukovník Miloš Trojánek.

Krejčová byla totiž ve čtvrtek zproštěna obžaloby, prý totiž policistu zranit nechtěla. Předtím ji však již Obvodní soud pro Prahu 1 odsoudil k podmíněnému trestu, dnes však Městský soud rozhodl, že se ničeho nedopustila.

Celý text zde.

„Krejčová skončila na zemi poté, co policisté zasáhli proti ní a dalším levicovým aktivistům,“ připomíná Echo24. Aktivistka následně skočila na záda policistovi, který klečel na jejím příteli. Přítel pak následky policejního zacházení musel týden léčit.

Soud však rozhodl, že její počínání nebylo s úmyslem ublížit policistovi, spíše šlo o vyvrcholení emočně napjaté situace, kdy Krejčová policistu „spíše objala“.

Podporu Krejčové přišel vyjádřit i student Igor Ševcov, který čelil obvinění ze žhářského útoku na dům ministra obrany Martina Stropnického.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…