Prezidentský kandidát Diviš bude kandidovat za Svobodné

14.06.2023 8:54 | Ze sítí

Prezidentský kandidát Karel Diviš bude pokračovat v politice. Na úterní tiskové konferenci oznámil, že bude příští rok kandidovat do Evropského parlamentu. Jako nezávislý kandidát posílí kandidátku Svobodných, kterou povede předseda strany Libor Vondráček.

Prezidentský kandidát Diviš bude kandidovat za Svobodné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezidentský kandidát Karel Diviš oznámil u příležitosti letošního dne daňové svobody svou kandidaturu do Evropského parlamentu za Svobodné

„Poslední dva roky jsem strávil přípravou, sběrem petičních podpisů a prezidentskou kandidaturou. Během celé této doby jsem říkal, že do toho jdu proto, aby se v naší zemi něco změnilo, aby politici začali konečně s lidmi mluvit narovinu, aby měli nějaké politické vize,“ připomněl své politické začátky Karel Diviš, český podnikatel v informačních technologiích, původním povoláním sportovní redaktor a televizní moderátor.
 
Podle jeho slov dnešní vláda nekomunikuje s občany dobře. „Mnoho lidí dnes říká, že volili pětikoalici, ale neví, co s tím, protože to, co předvádí vláda, není dobré. Kromě toho dělá dnešní vláda spoustu ekonomických chyb. A opozice? Ta vládu sice kritizuje, ale nemá vůbec žádnou sebereflexi, není schopná, byť malým dílem přiznat, že úpadek morálky, hodnot a ekonomiky začal díky předchozí vládě a současné opozici,“ je přesvědčený Diviš.
 
 
„Možná si říkáte, že člověk, který získal v prezidentských volbách 75 tisíc přímých hlasů voličů, že to není mnoho. Na druhou stranu mi říká hodně lidí, že bych měl pokračovat, že možná nepřišel můj pravý čas v rámci prezidenských voleb, ale že jsem byl jeden z mála, který představil jasnou vizi, hodnoty a neuhýbal z cesty,“ ohlédl se svou politickou premiérou Diviš, který se proto rozhodl
pokračovat ve své politické dráze. „Jsem rád, že jsem dostal příležitost kandidovat jako nestraník na kandidátce Svobodných a budu se příští rok ucházet o mandát poslance Evropského parlamentu,“ oznámil Karel Diviš, který se mimo jiné chce soustředit na hájení českých národních zájmů a být „mediální spojkou“. 
 
„Chtěl bych být českým mediálním propojením s Evropou pro obyčejné normální lidi. Málo se mluví o tom, že přibližně 60 procent zákonů, které schvaluje český parlament, už k nám přichází v podobě evropských směrnic. Nedělám si žádné iluze. Europoslanec nemá žádnou zákonodárnou evropskou moc. Europoslanec může pracovat ve výborech, může apelovat na Evropskou komisi, může být spojkou, jak jsem o tom mluvil,“ popisuje své plány Karel Diviš. 
 
 
Rozhodnutí prezidentského kandidáta přivítal také předseda Svobodných Libor Vondráček. „Mám velkou radost, že symbolicky v den daňové svobody můžeme oznámit tuto nadějnou informaci pro všechny občany naší země, kterým záleží na svobodě. Svobodní se rozhodli spojit síly a vážím si toho, že Karel Diviš přistoupil na to, že společně bude v nadcházejících evropských volbách hájit české občany a české národní zájmy,“ uvedl Vondráček na společné tiskové konferenci. 
 
„Za mne je Karel Diviš úspěšný prezidentský kandidát. Nepřeřekl jsem se. Když se podívám na to, jak probíhal sběr podpisů a srovnám to s tím, kdo jiný a s jakými jinými finančními prostředky nedokázal sesbírat potřebný počet hlasů, tak musím konstatovat, že pro mne výkon Karla Diviše byl hodně inspirativní,“ přiznal na rovinu Vondráček, podle kterého byl Karel Diviš v prezidentských volbách jediným, kdo se otevřeně hlásil k pravici a bylo možné mu to věřit. „Ve chvíli, kdy v závěru prezidentské kampaně například apeloval na zachování české koruny a na další témata, která máme společná, tak jsme pocítili, že pro většinu z nás je tou nejlepší variantou,“ dodal Vondráček, podle kterého bude i do budoucna dobré, když se ke Svobodným budou připojovat i další osobnosti, které se jednoznačně hlásí k tomu, že hájí pravici. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…