Přijímat uprchlíky ze Sýrie může být ošidné, varuje Syřanka

06.09.2015 9:57

Sýrie je jednou ze zemí, která je v posledních letech opravdu velmi těžce zkoušená. Prezidentem Bašárem Asadem, Islámským státem, ale i jinými skupinami, a nejvíc tím trpí děti. Z této země proto lidé prchají v obrovských počtech. Ne vždy ale jde o lidi, které válka zničila, na to v dopise upozorňuje žena, která ze Sýrie pochází.

Přijímat uprchlíky ze Sýrie může být ošidné, varuje Syřanka
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Evropská unie dnes řeší otázku, které uprchlíky přijmout, neboť je jasné, že nelze přijmout všechny běžence z Afriky a Blízkého východu. Přednost mohou dostat např. Syřané, protože jejich zemi zničila jak občanská válka, tak řádění Islámského státu. A přece paní Rukia, původem ze Sýrie, varuje v dopise zveřejněném na serveru Svobodné fórum před přijímáním všech Syřanů.

Ti, kteří pomoc potřebují, se do Evropy nedostanou

„Myslím si, že je to velmi ošidné. Víš proč? Protože Evropa nepomáhá těm, kteří její pomoc opravdu potřebují a zaslouží si ji. Mám pár známých, jež jsou členy nejstarší křesťanské komunity v Sýrii. Jejich vesnici obsadil Islámský stát a oni museli utéct do Řecka. Ale Řecko je vyhostilo, ačkoli se nemají kam vrátit. Jeden z mých dobře zaopatřených bratranců, kterým pohrdám, se propašoval do Španělska a dostal azyl! Proč se nikdo neobtěžuje zkontrolovat jeho zázemí?“ podivuje se.

Tento příklad podle ní ukazuje, že systém poskytování pomoci uprchlíkům není spravedlivý a opět ho zneužívají pijavice. Chtěla na to prý upozornit úřady, ale bohužel to prý nikoho nezajímá. Dáma navíc zuří nad tím, že azyl může klidně dostat i terorista z Muslimského bratrstva, neboť to nikdo nekontroluje.

A pokud skutečně chce čeká vláda pomoci těch, kteří to reálně potřebují, ať pošle inspektory do uprchlických táborů na Blízkém východě a ti určí, komu bude pomoženo. Lidé, kteří dokázali dorazit sami až do Evropy, totiž často pomoc nepotřebují. Kdyby byli skutečně chudí a zbídačení, nikdy by se do Evropy nedostali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …