Přišel signál o hrozícím útoku. Amsterdamské letiště je v pohotovosti

30.07.2016 17:08

Nizozemské úřady varovaly, že hrozí teroristický útok na letišti Schiphol v Amsterdamu. Ostraha letiště byla posílena. Část opatření mohou cestující zaznamenat na vlastní oči – především častější policejní kontroly, ale některá opatření nejsou na první pohled tak zřejmá. Úřady se zdráhají prozradit detaily.

Přišel signál o hrozícím útoku. Amsterdamské letiště je v pohotovosti
Foto: archiv
Popisek: Boeing RC-135V Rivet Joint 64-14846 Electronic Intelligence Aircraft - ilustrační foto

Dnes ráno prý nizozemské úřady dostaly informaci, že hrozí teroristický útok na amsterdamském letišti Schiphol. Nizozemský deník Algemeen Dagblad píše, že konkrétní povaha signálu o hrozícím teroristickém útoku není zcela jasná. Úřady však na informaci rychle zareagovaly. Byla posílena ostraha letiště a policie provádí kontroly občanů i v jeho okolí.

Byla ovšem přijata i další opatření, ale úřady se zdráhají prozradit jejich povahu, aby případným útočníkům neulehčili situaci. Po přijetí informací o hrozícím teroristickém útoku se spustil bezpečnostní proces, jenž je v Nizozemí schválen od roku 2013. K vyhodnocování teroristických hrozeb slouží celonárodní bezpečnostní systém.

Celý text v holandštině najdete zde

Kolem letiště se tvoří zácpy, ale samotného „leteckého přístavu“ se zvýšená bezpečnostní opatření nijak významně nedotkla. Lety odlétají na čas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…