Pustíme té svini žilou a uspořádáme barbecue. Toto napsal na Facebook a šel střílet policajty

12.07.2016 21:38

„Ta svině zastřelila Altona Sterlinga v Louisianě. Vy a já dobře víme, co musíme dělat. Teď nemluvím o nějakém pochodování ulicemi, dělání kraválu nebo navštěvování všemožných demonstrací. Musíme vyrazit do boje! Je na čase navštívit Louisianu a uspořádat barbecue. Vrcholem této události bude puštění žilou té svině,“ zveřejnila na své facebookové stránce Afroamerická liga obrany, jejímž fanouškem byl i Micah Xavier Johnson, střelec odpovědný za dallaský masakr.

Pustíme té svini žilou a uspořádáme barbecue. Toto napsal na Facebook a šel střílet policajty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA.

Nedlouho poté, co Micah Xavier Johnson zastřelil v americkém Dallasu pět policejních důstojníků, si začal pozpěvovat a vysmívat se přeživším policistům. Vyhrožoval, že zabije další policisty výbuchem náloží, které u sebe měl údajně mít, sdělil CNN šéf dallaské policie David Brown.

„Vyjednávali jsme s ním přes dvě hodiny a on nám po celou tu dobu jen lhal, hrál s námi hry, smál se nám přímo do očí a ptal se, kolik policejních důstojníků už ‚dostal‘. Řekl, že jich chce zabít víc,“ sdělil médiím Brown.

Důkladná prohlídka útočníkova domu odhalila, že měl spoustu surovin, z kterých se dala lehce zhotovit výbušnina. Brown zmínil, že policie v jeho domě našla spoustu výbušného materiálu spolu s deníkem, jehož obsah naznačoval, že se Johnson školil v oblasti výbušnin a chystal se k nějaké „větší akci“. „Bylo toho dost na to, aby zdevastoval část našeho města,“ uvedl Brown.

Den před tím, než došlo k dallaskému masakru, Afroamerická liga obrany vyzvala k odvetě za smrt Altona Sterlinga, černocha, který byl nedávno zastřelen již poté, co byl zpacifikován a nehybně ležel na zemi.

„Ta svině zastřelila Altona Sterlinga v Louisianě. Vy a já dobře víme, co musíme dělat. Teď nemluvím o nějakém pochodování ulicemi, dělání kraválu nebo navštěvování všemožných demonstrací. Musíme vyrazit do boje! Je na čase navštívit Louisianu a uspořádat barbecue. Vrcholem této události bude puštění žilou té svině,“ zveřejnila na své facebookové stránce Afroamerická liga obrany. Tento úryvek označil jako „líbí se mi“ i střelec Johnson.

Johnson byl fanouškem této skupiny na Facebooku. Několikrát rovněž navštívil internetové stránky Národu islámu a politické strany Černých jezdců za osvobození.

Bývalý vysoce postavení důstojník FBI Tom Fentes prohlásil, že facebookové zprávy a ty skupiny, které je produkují, by měly být monitorovány stejně důsledně, jako federální vláda vyšetřuje Islámský stát.

„Nijak se to neliší od propagandy Islámského státu. Otázka pro zákonodárce tkví v tom, kde je hranice mezi svobodou slova a něčím, co do této kategorie již nepatří. Jestliže je na internetu volně dostupné nějaké sdělení, které přímo navádí k násilným činům, i kdyby to mělo vliv pouze na jednoho člověka, není to už problém?“ táže se Fuentes.

Johnsonovo počínání překvapilo zejména jeho rodiče, kteří byli po incidentu naprosto v šoku. Jeho matka dokonce médiím sdělila, že když byl Johnson malý, chtěl se stát policistou.

„Miloval svoji zemi,“ prohlásila Delphine Johnsonová v rozhovoru pro The Blaze. „Chtěl ji ochraňovat,“ dodala.

Jeho postoj se prý ovšem radikálně změnil poté, co si odsloužil šest let v americké armádě, což zahrnovalo i sedm měsíců v Afghánistánu. „Přeměnil se z okouzlujícího extroverta v naprostého vyvrhele,“ uvedla jeho matka.

reklama

autor: fib

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …