Radmila Kleslová ke starostce Prahy 10: „Tahle tahá peníze z lidí!“

16.02.2022 14:12

Advokátka, bývalá starostka městské části Praha 10, nyní zastupitelka a předsedkyně ANO desáté městské části, Radmila Kleslová byla hostem Interview na Rádiu Z u Hany Vítkové. Hovořila o svém politickém angažmá, zmínila, co ji v politice nejvíc zklamalo. Kriticky se vyjádřila k současnému vedení radnice Prahy 10 a zavzpomínala naopak na to hezké, co jako tehdejší starostka zažila.

Radmila Kleslová ke starostce Prahy 10: „Tahle tahá peníze z lidí!“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radmila Kleslová

Co ji nejvíce zklamalo v politickém působení? „Asi to, že jsem nikdy přesně nevěděla, za co jsem dostala za uši, nikdy jsem nepochopila, proč byla démonizována moje role ve vztahu k předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi nebo moje angažmá v dozorčí radě PRE,“ uvedla Kleslová. 

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí
Následně se vyjádřila i k tématu, zda ví, kdo stál za snahami, aby zmizela z aktivního politického života. 

„Já myslím, že závistiví slaboši. Nechtěla bych je personifikovat, ale pochopitelně vím, jaká skupina to byla, o co jí šlo, ale nechci se k tomu vracet,“ uvedla v rozhovoru s tím, že jde dál, vrátila se k práci advokátky. Se zmíněnými lidmi prý již není schopna komunikovat. 

Aktuálním tématem v Praze 10 je rekonstrukce radnice. I to bylo jedno z dotazovaných témat.

„Bohužel paní starostka a senátorka Renata Chmelová a její koalice udělala velkou petiční akci Stop miliardové radnici. Výsledkem toho je, že radnice je ve stavu, v jakém je a paní starostka připravuje rekonstrukci. Už mnoho let a nějak se jí to nedaří. Rekonstrukce vyjde minimálně na 1,5 miliardy. Sliby paní starostky ze zastupitelstva, že to zvládnou za půl miliardy, jsou tytam, nikde se o tom nemluví a poslední zmínka byla asi miliarda a 225 milionů bez vnitřního vybavení a stěhování,“ nechápe bývalá starostka. 

Co bude dál?

V současné chvíli se prý vynakládají stamiliony na různé studie a projekty a radnice na to již peníze nemá.

„Paní starostka chce Prahu 10 zatížit půjčkou, protože peníze už utratili. Chce zadlužit městskou část na 25 let a na základě toho zvýšila daň z nemovitosti, nájemné v obecních bytech, zrušila se pohotovost. Tahle tahá peníze z lidí, aby měla peníze na radnici. Ale ani tak na to nemá,“ dodává Kleslová.

Na závěr rozhovoru vyzvala všechny, co mají k politice co říct, aby jen nekritizovali u televizí a přišli na jednání zastupitelstva. „Lidé by měli chodit například na zastupitelstva, aby viděli, jak politika fakticky funguje. Ne to, co je v médiích, je vždy pravda a ne ten, kdo si umí udělat dobrý marketing, je taky dobrý manažer a třeba starosta,“ uzavřela Kleslová. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…