Režisér Adamec sejmul Hřiba: Zeman se může montovat, do čeho chce, i do něj. Praha je bordel!

11.09.2021 20:05

„Prezident se může montovat, do čeho chce. Dokonce i do pražského primátora se může montovat,“ míní o dopisu prezidenta Miloše Zemana, adresovaném pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti) s výzvou řešení dopravního kolapsu v Praze, režisér Jiří Adamec. V debatě na XTV s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým poznačil, že je Praha pod vedením současného obsazení magistrátu „totální bordel“. A pak došlo na pirátský plán za bilion korun. „Jak se dává bilion korun do ekonomiky?“ „Musíš mít dobrou tiskárnu…“ zaznělo.

Režisér Adamec sejmul Hřiba: Zeman se může montovat, do čeho chce, i do něj. Praha je bordel!
Foto: Repro YouTube XTV
Popisek: Režisér Jiří Adamec

Anketa

Má být Hana Lipovská odvolána z Rady ČT?

5%
93%
hlasovalo: 12536 lidí
Adamec s Xaverem úvodem pořadu „Podtrženo sečteno“ vzpomenuli na Jeana-Paula Belmonda a zhodnotili rozloučení s hereckou legendou, u něhož se shodli, že je oba dojalo. „Myslím, že Francie dala najevo, že tohoto herce opravdu milovala. Nevím, jestli se to smí v tuto chvíli, ale mně to připadalo jako loučení s Karlem Gottem v Chrámu svatého Víta. Opravdu to bylo tak, jak si to Jean-Paul Belmondo zasloužil,“ zhodnotil pietu Adamec.

Kouzlo Belmonda podle televizního režiséra spočívalo nejen v jeho hereckém umění. „Jean-Paul Belmondo nebyl krasavec, nebyl to prostě chlap, za kterým by se otočila každá ženská. To byl víceméně ošklivý muž s obrovským charismatem, s kouzlem. A mohla ho milovat každá žena: mladá, stará, krásná, ošklivá. Dokonce i moje žena k němu měla přes dálku tisíce kilometrů vřelý vztah. Na rozdíl od Delona to byl člověk, který mohl být milován všemi, a také byl,“ přirovnal Belmonda k dalšímu slavnému francouzskému herci, když se zamýšlel, co bylo na Belmondovi, jakožto na světovém herci, jedinečné.

Následovala zpráva o dopisu prezidenta Miloše Zemana, adresovaném pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi. Pirátského primátora Zeman v dopise upozornil na nutnost zamezení pokračování aktuálního kolapsu dopravy v Praze a vyzval jej též k rezignaci.

Podle Adamce jsou názory, že si něco takového Zeman, coby prezident, nemůže dovolit, mimo. „Prezident je občan jako každý z nás. Prezident se může montovat, do čeho chce. Dokonce i do pražského primátora se může montovat,“ míní se slovy, že „prezident republiky může žádat kohokoli o cokoli“.

Sám pak při rekapitulaci svých zkušeností z pražských ulic těžko hledal slova. „Po Praze se mi jezdí nyní hnusně. Na to neumím najít jiné slovo, protože Praha vypadá jako jedna velká stavba,“ zaznělo. Praha je podle něj aktuálně „bordel“.

Aktuální dění kolem syna premiéra Andreje Babiše Adamec nechápe, zvláště pak to, že proti svému otci svědčil Babiš junior na policii. „I kdyby mi táta stokrát šlápl na kuří oko, i kdyby mi nafackoval neoprávněně, což se nepochybně i v životě stalo, tak bych nikdy nešel na policii na něho žalovat. Myslím si, že toto, co předvádí syn Andreje Babiše, je velmi nesprávné. A uměl bych to nazvat i drsnějším způsobem. Ale zůstanu u slova ‚nesprávné‘,“ myslí si.

Babišův syn se až do chvíle, kdy se u něj podle tvrzení premiéra projevila duševní nemoc, několik let pohyboval v letectví. Vše změnil incident, kdy jej policisté nalezli u krajnice dálnice D1 a jeho stav měl vyžadovat hospitalizaci. Babiše juniora museli při zadržení policisté spoutat, později však tvrdil, že šlo o „legraci“.

Veselý míní, že když viděl Babiše juniora, jak vtrhává na mítink svého otce v Ústí nad Labem, pomyslel si, že by nechtěl být pasažérem ve stroji pilotovaném synem předsedy vlády. „No, kdybych letěl na dovolenou a viděl ho…,“ zhrozil se Xaver. Oba dva diskutující se shodli, že se nikdy v životě s piloty v podobném rozpoložení nesetkali.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

A nechybělo ani zahájení horké fáze pirátské kampaně, na níž padlo, že je cílem koalice Pirátů a Starostů dát do ekonomiky bilion korun. „Jak se dává bilion korun do ekonomiky?“ nechápal Xaver. Adamec však pohotově vypálil, že je to jednoduché: „Musíš mít dobrou tiskárnu cenin.“

A vše pak utnul Veselý s tím, že má z toho všeho obavy. „Představa, že dám bilion korun Pirátům, aby s tím něco dělali, je děsivá,“ oklepal se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…