Šéf policie: Martinec dával info Bradáčové, čeká ho kárné řízení

16.05.2013 10:24

Policejní prezident Martin Červíček se na tiskové konferenci vyjádřil k výtkám, které byly vzneseny k činnosti bývalého ředitele Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Tomáše Martince. Rovněž představil plán reorganizace policejního vyšetřování.

Šéf policie: Martinec dával info Bradáčové, čeká ho kárné řízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Martin Červíček byl hostem Otázek Václava Moravce

Podle Červíčka bylo zjištěno, že nedávno odvolaný šéf protikorupční kriminálky Martinec postupoval nestandardně, když státní zástupkyni Lence Bradáčové poskytoval informace z trestního spisu. Takové jednání není možné tolerovat, proto prý plukovníka Martince čeká kárné řízení.

Na Martince a jeho podřízené si stěžovala právě pražská vrchní státní zástupkyně Bradáčová, která byla nespokojena s vyšetřováním některých kauz. Proto podala podnět k policejnímu prezidentu Červíčkovi. Nakonec se Martinec rozhodl sám ze své funkce odstoupit.

Zároveň na tiskové konferenci představil změny, které by měly být provedeny ve vyšetřování. Policejní prezidium chce zúžit působnost speciálních vyšetřovacích útvarů, jako je ÚOKFK nebo Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. U těchto elitních vyšetřovacích útvarů lze prý pozorovat přetížení, takže by jim měl být svěřen užší okruh případů, aby se mohly více zaměřit na důležité kauzy a zkvalitnilo se jejich vyšetřování. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…