Šéf protimafiánské centrály Mazánek odchází do civilu. Není to dobrá zpráva, říká senátor Bublan

29.06.2018 10:34

Podle informací České televize čeká českou policii další změna. Na konci června odchází do civilu šéf Národní centrály boje proti organizovanému zločinu (NCOZ) Michal Mazánek. Prý to není dobrá zpráva.

Šéf protimafiánské centrály Mazánek odchází do civilu. Není to dobrá zpráva, říká senátor Bublan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor František Bublan

Michal Mazánek, který NCOZ vedl od jejího vzniku v roce 2016, končí ve funkci. Podle informací veřejnoprávní televize se na tom dohodl s policejním prezidiem. Senátor zvolený za ČSSD František Bublan z toho není nijak nadšen.

„Nevím, jestli jsou to jeho osobní důvody, nebo důsledek politických tlaků. Každopádně by to bylo špatně. Ten útvar se rodil ve velkých bolestech. Víte, jaké kolem toho byly diskuse. Jakmile se začne měnit vedení, tak to určitě není dobře a nemá to kladný dopad na práci těch detektivů,“ okomentoval čerstvou zprávu.  

Mgr. František Bublan

  • SOCDEM
  • Stálá komise Senátu pro Ústavu České republiky a parlamentní procedury

Když v roce 2016 centrála vznikala, Mazánek byl jediným uchazečem o funkci jejího šéfa. Do civilu se rozhodl odejít po 33 letech služby v řadách policie. Jako strážce zákona se podílel například na vyšetřování tzv. orlických vražd, v nichž usmrcené osoby končily na dně Orlické přehrady v sudech zalité louhem.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…