Sobotkův kabinet bude řešit leteckou záchranku i OKD

02.05.2016 6:22

O tendru na provoz šesti základen letecké záchranné služby nebo o problému s nedoplněným seznamem evropsky chráněných území bude dnes už po několikáté jednat vláda. Na programu má vedle toho novelu zákona o nemocenském pojištění, konvergenční program nebo několik poslaneckých návrhů. Ministři budou také jednat o situaci černouhelné společnosti OKD. Vláda se nechystá řešit její dluhy, chce se soustředit na pomoc zaměstnancům. Kabinet má ale zájem na tom, aby se část těžby udržela.

Sobotkův kabinet bude řešit leteckou záchranku i OKD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Začátek jednání vlády se protáhl asi o dvacet minut. Čekalo se na premiéra Bohuslava Sobotku

O tendru na leteckou záchrannou službu rokoval kabinet opakovaně a dnes by měl schválit návrh ministerstva zdravotnictví, který stanoví nepřekročitelnou nabídkovou cenu na provoz šesti základen na 1,639 miliardy korun s DPH (1,354 miliardy bez DPH). Maximální cenu určil znalecký posudek Českého vysokého učení technického (ČVUT).

Návrh komunistů, Úsvitu i Foldyny vláda asi odmítne

Opakovaně, ale bez výsledku vláda řešila také seznam evropsky chráněných území, kvůli němuž by vnitrozemská vodní doprava mohla přijít o sedm miliard korun z evropských dotací. Česko zatím do seznamu chráněných území nezařadilo kaňonovité labské údolí a takzvané Louky u Přelouče, což již několik let požaduje Evropská komise. Zemi proto hrozí finanční újma.

Mezi nové body na dnešní schůzi vlády patří návrh komunistických poslanců, kteří chtějí v zákoně o daních z příjmů obnovit daňovou progresi, nebo návrh Úsvitu, podle kterého by školy a školská zařízení dostala možnost odmítnout inkluzi. Oba návrhy pravděpodobně kabinet odmítne.

Stejně by se měl postavit k návrhu poslance ČSSD Jaroslava Foldyny na změnu vymezení pro zřizování ochranných pásem silnic i k materiálu poslance ANO Stanislava Berkovce, který chce prodloužit lhůtu, do které musí z dálnic a silnic I. třídy zmizet billboardy.

Na stůl se dnes kabinetu dostane také návrh střednědobých výdajových rámců na roky 2017 až 2019 a debatovat bude i o konvergenčním programu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…