Sódruzi z opozice, tak nic. Břitké shrnutí „Babišova zámku“

07.10.2021 11:41 | Ze sítí

Advokátka Klára Samková má za to, že kauza Pandora Papers bude mít na volební výsledek Andreje Babiše (ANO) minimální dopad. Argumentuje přitom situací z časů druhé světové války.

Sódruzi z opozice, tak nic. Břitké shrnutí „Babišova zámku“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zahájení horké fáze kampaně koalice SPOLU před volbami do Poslanecké sněmovny

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí

Klára Samková má za to, že opozice sice začala poukazovat na Babišovu kauzu v rámci Panodora Papers, ale efekt to podle ní bude mít zhruba ten samý, jaký mělo za druhé světové války bombardování Londýna. Zpočátku německé bomby opravdu ničily britské hlavní město, ale jak šel čas, bomby už dopadaly jen do sutin a nové škody už nebyly nijak výrazné.

„Tohle přesně je i Babišův případ. Včerejší velký výstřel hlavního opozičního kalibru sice udělal obrovský rámus, ale má špatné zaměření. Zasáhl totiž to nejrozstřílenější Babišovo místo. Trefilo se to přesně tam, kde je už kráter po Čapím hnízdu, kam už udeřil Lex Babiš, kde se střílelo na svěřenecké fondy, korunové dluhopisy, je to přesně to místo, kam poslední čtyři roky stříleli Piráti svým žalováním do Brusele a kam střílela i evropská komise a všichni čeští novináři. Je to to místo, do kterého se už osm let trefuje Kmenta a jeho Fórum 24, kam střílí Julius Šuman, kam dopadají střely z Bakalonovin a kam střílel těžké granáty i Milion chvilek,“ napsala Samková.

Babiš podle ní pracuje na volebním vítězství, protože opozice nepředvedla nic jiného, co by šéfa hnutí ANO ohrozilo.

V kauze Pandora Papers vyšlo najevo, že Andrej Babiš přes síť firem v daňovém ráji půjčil 380 milionů korun sám sobě a za tyto peníze koupil několik nemovitostí ve Francii, včetně jednoho zámečku.

„Sódruzi z opozice nějak nemaj žádnou invenci a kreativitu, aneb, co tam máte na skladě dalšího? Aha - nic? No tak nic... Zajímavý bude, až premiéra bude jmenovat... předseda Poslanecké sněmovny (viz čl. 66 Ústavy),“ prohlásila Samková.

Samková o Pandora Papers

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…