Špunty do uší, hned! Nová píseň o Petru Pavlovi. „Uááááááááá, vzor našich dětí...“

05.02.2024 12:17 | Komentář

Ani ne rok je Petr Pavel u moci jako prezident. Ale už dostal poděkování za to, jak vede Českou republiku, a to v písňové podobě od umělkyně na volné noze, Anny Benz. „Naší zemi ve slušnosti jenom dobré jméno děláte. Skromně, s úctou, korektností, na svět kolem nás se díváte,“ chválí Pavla, který podle ní bude vzor českých dětí a dalších generací. V centru jejího sdělení na videu však není Petr Pavel, ale čarodějnický obchod s vykuřovadly, kartami a podobnými pomůckami. Komentátor Petr Holec si nicméně myslí, že bychom písničkářce mohli poděkovat, protože ukázala, jaká „elita národa“ za Pavlem stojí.

Špunty do uší, hned! Nová píseň o Petru Pavlovi. „Uááááááááá, vzor našich dětí...“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Píseň Anny Benz, Díky pane prezidente

Prezident Miloš Zeman se za léta svého pobytu v úřadě dočkal hned několika protestsongů, zejména z pera písničkáře Jaroslava Hutky. Za chvíli to bude rok, co je ve funkci jeho nástupce Petr Pavel. Ten se ale už dočkal oslavné písně. A to od umělkyně Anny Benz. Ta podle svých stránek pochází z Orlických hor, ale už odmala chtěla žít v Praze, kde zjistila, že se uživí jako zpěvačka a umělkyně na volné noze.

V písni Díky, pane prezidente děkuje Petru Pavlovi „za všechno, co pro nás konáte“. Dále tvrdí, že Petr Pavel dělá Česku ve slušnosti jenom dobré jméno. „Skromně, s úctou, korektností, na svět kolem nás se díváte, v čele s lidskou důstojností, maximum do všeho dáváte,“ vyzdvihuje Anna Benz prezidenta.

Anketa

Který diskusní pořad je nejlepší?

hlasovalo: 13019 lidí
Podle ní bude Pavel vzorem našich dětí a příštích generací. „Ukažme jim směr, naučme je řád, pravda vyhraje, za pravdou budem stát,“ zpívá Anna Benz, zřejmě o zmíněných dětech a příštích generacích. „Každý je tu sám za sebe, ale velké věci tvoří tým, až vás potkám na motorce, tak vás takhle pozdravím,“ vzkazuje pak Petru Pavlovi v polovině písně. Pak už se slova opakují, takže žádná nová myšlenka o Petru Pavlovi nezazní, pouze opakování, že je prezident vzorem pro další generace a poděkování za to, co všechno dělá.

Píseň byla zveřejněna prvního února na facebooku a na youtube, zatím ji podle statistik na youtube vidělo něco přes 6000 lidí. V klipu Anna Benz propaguje jednak svou tvorbu, ale také obchod s čarodějnickými potřebami v Praze 2, nabízející knihy, kameny, vykuřovadla i jiné magické pomůcky.

Klip v některých ohledech, například ve chvále politického subjektu, připomíná proslulou píseň Olivie Žižkové „Já volím SPD“.

Slova písně

Díky, pane prezidente

Díky, pane prezidente, za všechno, co pro nás konáte,
naší zemi ve slušnosti jenom dobré jméno děláte.
Skromně, s úctou, korektností, na svět kolem nás se díváte,
v čele, s lidskou důstojností, maximum do všeho dáváte.

Vzor našich dětí a příštích generací,
strašně to letí, kolik nás čeká štací.
Ukažme jim směr, naučme je řád,
pravda vyhraje, za pravdou budem stát.

Každý je tu sám za sebe, ale velké věci tvoří tým,
až vás potkám na motorce, tak vás takhle pozdravím.

Uááááááááá!

(píseň se opakuje)

Písně už si povšiml komentátor Petr Holec. „Měli bychom té písničkářce poděkovat. A bez škodolibosti klidně řeknu, že by mě nijak neurazilo, kdyby ji při nejbližší příležitosti stihla i nějaká prezidentská medaile. Jestli si z nás totiž Anna Benz nevystřelila a ve skutečnosti nenatočila perfektní výsměch prezidentovi Pavlovi, pak je to dokonalý obraz nejen jeho, ale i jeho voličů,“ sdělil ParlamentnímListům.cz a připomenul, jak se marketéři snažili z prezidenta udělat druhého Václava Havla. „Podle volebního výsledku se jim to náramně povedlo. A nejen jim, na tomhle megapodvodu se upřímně podílela i naše umělecká fronta se známými, obvyklými podezřelými v čele, třeba Zdeňkem Svěrákem nebo Evou Holubovou,“ jmenoval účastníky Pavlovy kampaně.

Píseň považuje za součást širšího trendu. „Po roce od voleb všichni rozumní lidé vidí, že Pavel na nejvyšší ústavní funkci prostě nestačí, protože zatím zpackal, co mohl. No a co na to stádo oveček? Místo klasického komunistického ‚poučení z krizového vývoje‘ tu máme ódu na Pavla, která smrdí holčičím srdíčkem na sto honů. Pavlovi voliči se rádi vysmívali voličům Andreje Babiše, tady ale vidíme tu ‚elitu‘ národa, co za sebou semkl Pavel,“ vyjádřil se.

A ještě na závěr o písni dodal: „Za mě by to mohla být skvělá hymna všech případných soudních procesů s šiřiteli nevládních a neprezidentských názorů.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

co to je ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusezuld , 05.02.2024 12:45:01
Pokud je to ironie, tak docela dobrý :-)) a pokud ne, tak to je MPA schopná navrhnout na Státní hymnu.

|  18 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…