Švédsko: Policie zkouší pomáhat a chránit. Jak to dopadá, přiblíží toto VIDEO

12.12.2016 8:07

Švédsko se podle britského deníku Express propadá do chaosu. Mimořádně horko je zejména v ulicích velkých švédských měst, kde policii musí při udržování pořádku „asistovat“ speciální jednotky.

Švédsko: Policie zkouší pomáhat a chránit. Jak to dopadá, přiblíží toto VIDEO
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

V posledních dnech mají švédské pořádkové síly a hasiči skutečně napilno. Ve druhém největším městě Göteborg museli být povoláni na pomoc zasahujícím policistům příslušníci speciálních jednotek. Násilnosti vypukly poté, co se snažili policisté prohledávat několik bytů v severovýchodní části města. Jak uvádí britský deník Express, na policisty házelo asi padesát výtržníků pyrotechniku. Podle dostupných informací však nebyl nikdo z policistů ani příslušníků speciálních jednotek zraněn.

Podobné útoky na policisty však nejsou v současném Švédsku ničím ojedinělým a stávají se velmi často především v přistěhovaleckých čtvrtích Stockholmu, Göteborgu a zejména Malmö, kde tvoří přistěhovalci ze zemí Blízkého východu a afrického kontinentu více než třetinu zdejší populace. V těchto švédských metropolích se také nachází většina z asi padesáti švédských no-go zón, do kterých se obávají po setmění chodit i samotní policisté.

Jenom v samotném Malmö, třetím největším městě Švédska, při nepokojích za posledního asi půl roku shořelo více než sedmdesát automobilů. Na svědomí je mají právě příslušníci přistěhovaleckých gangů, se kterými si policisté prakticky vůbec nevědí rady. Během jediného prosincového víkendu shořelo dohromady jedenáct vozů. Policisté se domnívají, že šlo o vyřizování účtů mezi místními gangy.

Obdobná situace panuje ve Stockholmu, kde ve čtvrti Hallunda shořela minulý týden tři vozidla. V průběhu letošního roku byly tímto způsobem ve Stockholmu, Göteborgu, Malmö a dalších větších městech země zničeny stovky automobilů. Britský deník hořící automobily ve Švédsku popisuje jako epidemii a píše dále, že vedle toho se země dlouhodobě potýká se zvýšeným počtem případů sexuálního obtěžování, či přímo znásilnění.

Přestože na podstatné části výše zmíněných deliktů se podílejí nově příchozí migranti, tvrdí úřady, že se bez nich ekonomika země neobejde. Před několika dny uvedl šéf švédské obdoby českého úřadu práce Mikael Sjöberg, že vzhledem k nízké porodnosti potřebuje Švédsko 64 000 přistěhovalců ročně. Jeho tvrzení odpůrcům migrace nedávají příliš smysl, protože na švédském trhu práce se mohou uplatnit jen vysoce kvalifikovaní pracovníci, mezi které migranti rozhodně nepatří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…