Tak co, vítači, co řeknete tentokrát? Neklidný uprchlík pomlátil lidi ve vlaku sekyrou a je veselo

19.07.2016 6:39

Sedmnáctiletý afghánský uprchlík zaútočil nožem a sekerou v nočním vlakovém spoji mezi německými městy Treuchlingen a Würzburg na spolucestující. Než byl policisty zastřelen, zranil čtyři lidi. Motiv jeho útoku je nejasný, ale úřady předpokládají, že šlo o islamistický útok.

Tak co, vítači, co řeknete tentokrát? Neklidný uprchlík pomlátil lidi ve vlaku sekyrou a je veselo
Foto: Radim Panenka
Popisek: Mezinárodní rychlík z Budapešti do Berlína, z něhož v Břeclavi česká policie vyvedla migranty

Anketa

Co by měli Američané udělat s jadernými zbraněmi, které mají v Turecku?

hlasovalo: 4885 lidí

Německé úřady uvádí, že k útoku došlo kolem čtvrt na deset večer chvíli poté, co vlak dorazil do stanice Würzburg. Útočník, který byl identifikován jako sedmnáctiletý afghánský uprchlík, zaútočil na spolucestující nožem a sekerou. Tři pasažéry zranil vážně, jeden utrpěl lehčí zranění. Čtrnáct lidí utrpělo šok. Poté měl utéci z vlaku, ale byl dostižen policisty, s nimiž se dostal do střetu, a nakonec byl zastřelen.

Podle očitých svědků měl mladík během útoku provolávat muslimskou formulku „Alláhu Akbar“ (Bůh je veliký, pozn. red.).

Bavorský ministr vnitra Joachim Hermann (CDU) uvedl, že mladík přišel do Německa jako uprchlík bez doprovodu rodičů a poslední zhruba dva týdny žil v rodině pěstounů.

Anketa

Kdybyste byli občany USA, kdo by měl váš hlas v prezidentských volbách?

hlasovalo: 10822 lidí

K podobnému útoku došlo dle BBC v květnu, kdy muž za provolávání „Alláhu Akbar“ zaútočil nožem na cestující v jedné z vlakových stanic poblíž Mnichova. Jednoho zabil a další tři zranil. Úřady neprokázaly jeho vazbu na islámské radikály. Byl hospitalizován na psychiatrické klinice.   

Na zprávu začínají reagovat sociální sítě. „Jsem zvědav, jak budou ‚vítači‘ tentokrát horečně omlouvat pachatele útoku v Bavorsku,“ uvedl na svém facebookovém účtu mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček.

„Tak co myslíte – jehovista, nebo buddhista?“ nadhodil protiislámský aktivista Martin Konvička, který na svém facebookovém profilu sdílel zprávu o útoku. „Jsem zvědavý, co z té zprávy bude a zda se bude volat i po zákazu seker :-))) a dávám to sem právě proto, že si myslím, že to rozhodně etnický Němec-buddhista nebude,“ míní Konvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…