To je sranda: Petr Žantovský se ujal své funkce v ČTK. A někoho z toho málem klepla pepka

03.07.2018 13:12 | Zprávy

Konspirátor Žantovský. Redaktorka serveru Forum24 Johana Hovorková se ve svém novém článku pěkně zostra trefuje do novináře Petra Žantovského. A co je důvodem? Zasedala Rada ČTK, jejímž je Žantovský členem. A Žantovský si na zasedání stěžoval.

To je sranda: Petr Žantovský se ujal své funkce v ČTK. A někoho z toho málem klepla pepka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

A o co přesně na zasedání šlo? Petru Žantovskému vadilo, že ČTK neinformovala veřejnost o udílení novinářských Krameriových cen. „Jedna z informací hned potvrdila, co se s touto agenturou pravděpodobně stane, pokud v ní převládnou obskurní figurky a další ‚mediální analytici‘ typu Petra Žantovského,“ komentuje to Hovorková.

Zpráva ze zasedání na serveru ČeskáMédia.cz uvádí: „V závěru schůze diskuse radních s generálním ředitelem nabrala nervózní tón. Petr Žantovský trval na zásadě, že agentura má zveřejňovat široké spektrum zpráv. Proto považuje za hrubou profesní chybu, že ČTK neinformovala o udělování Krameriových cen za nezávislou žurnalistiku.“

Krameriovy ceny, které jsou již několik let alternativou k tradičním novinářským cenám, okomentovala Hovorková velmi příkře. „Zdá se tedy, že do ‚širokého spektra zpráv‘ budou nyní patřit i lži, dezinformace a fake news, ať už tomuto jevu říkáme jakkoli. Protože právě to je hlavním posláním těchto ‚cen‘, které dostávají zejména představitelé tzv. alternativních médií – a čím více lží šíří, tím lépe,“ píše novinářka.

Podle ní mají česká média problém. Je zcela běžné, že zprávy ČTK přebírají jednotlivé redakce a není v jejich silách všechny ověřit. „Jenomže teď tomu pravděpodobně bude jinak, protože asi bude nutné monitorovat Parlamentní listy, Aeronet a další proruské, prolhané weby, které zveřejňují svou alternativní pravdu, tedy lež,“ píše Hovorková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…