Ubytování a tisíc eur měsíčně nestačí. Syrští uprchlíci v Německu strádají

02.12.2016 16:55

Na problémy s německou byrokracií si stěžují někteří Syřané. I když by chtěli, nemohou pracovat. Server Express tak poukazuje na příklad jedné syrské rodiny, která žije v Německu a apeluje kvůli práci na tamní vládu.

Ubytování a tisíc eur měsíčně nestačí. Syrští uprchlíci v Německu strádají
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

„Přišli jsme sem kvůli našim dětem, ne kvůli nám. Někdy mám pocit, že život je stále přede mnou,“ podotýká nešťastně syrská žena, která by ráda neseděla doma, ale pracovala. Německá vláda jí sice poskytuje tisíc eur měsíčně, ale to jí nestačí.  „Nejsem dost stará na to, abych zůstala jen tak doma. Dokonce i tady v Německu vidím ženy, které jsou starší a mají svůj vlastní život, mají své vlastní přátele, vlastní rodiny. To je něco, co já nemám,“ stýská si žena s tím, že je to stále horší. „Možná kdybych mohla chodit do práce nebo do školy, dokonce bych se učila,“ dodala.

Původní text ZDE.

Podle Expressu uprchlice prozatím pracovat nemůže, protože získala pouze dočasné povolení k pobytu. To jí opravňuje získat bydlení a finační příspěvek, ale nikoliv se ucházet o práci.  

Její dvacetiletá dcera následně uvedla, že Německo vyčkává a jejich sny zatím mizí. „Když jsme řekli, že půjdeme do Německa, měli jsme velký sen, že začneme náš život znovu, ale ani tady to není bez problémů,“ stěžuje si.

Místo soucitu u některých vzbudili syrští uprchlíci spíše pohoršení. „Fascinující. Syrská uprchlická rodina v Německu dostala ubytování, bezplatné vzdělání, 1000 eur měsíčně na ruku a stále jsou nespokojeni,“ kritizoval na Twitteru mediální komentátor Neil Wallis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…