V ČSSD se prý schyluje k dívčí válce. Tvrdí to zdroje ze strany

17.12.2016 7:24

Ve vedení mají sociální demokraté dvě ženy – Lenku Tesku Arnoštovou a Michaelu Marksovou. Podle informací dnešní Mladé fronty Dnes by ale jedna z nich měla odejít.

V ČSSD se prý schyluje k dívčí válce. Tvrdí to zdroje ze strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

List připomíná, že ČSSD podle stanov nutně musí mít v nejužším vedení aspoň jednu ženu. Volba, s kterou zpravidla mívali delegáti největší problém, loni šla hladce – uspěly hned dvě ženy. Teď se několik zdrojů MF DNES nezávisle na sobě shoduje, že z vedení zřejmě – vzhledem k tomu, jakou pozici ve straně mají Zaorálek a Hamáček – vypadne právě jedna z žen. „Ještě před volbami bych si vsadil, že skončí Teska Arnoštová, nebyla dva roky skoro vidět. Ale teď to vypadá spíš na Marksovou. Arnoštová má silnější krytí,“ říká zdroj MF DNES s vazbami na vedení strany.

A naráží na to, že za Arnoštovou stojí silná pražská organizace strany a podpora jejího šéfa Miloslava Ludvíka, s nímž v současnosti působí i jako náměstkyně na ministerstvu zdravotnictví.

Marksová je sice také z Prahy, ale podle listu ji oslabilo dění po neúspěšných krajských volbách: premiér po nich Marksové oznámil, že s ní ve vládě dál nepočítá. A i když si to nakonec rozmyslel, do dlouholetého spojenectví to prý vneslo zlou krev. Proto může Marksová narazit.

„Ale Marksovou bych nepodceňoval, na minulém sjezdu získala překvapivě nejvíc hlasů ze všech kandidátů na místopředsedy. Arnoštovou favorizují možná spíš ti, kteří očekávají, že se bude rozhodovat víc podle dohod než emocí,“ upozorňuje jiný zdroj MF DNES z ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…