V neděli vás možná nepustí do metra. Kvůli demonstraci Milionu chvilek

22.06.2019 16:40

Na pražské Letné má proběhnout největší demonstrace od roku 1989. Organizátoři ze spolku Milion chvilek podle ČTK předpokládají, že se akce zúčastní až 350 tisíc lidí. Sobotní MF Dnes k tomu dodává, že takové množství lidí mířících na jedno místo v hlavním městě nemusí být zatěžkávací zkouškou jen pro předsedu vlády Andreje Babiše (ANO), který před lety MF Dnes koupil, ale také pro pražskou dopravu.

V neděli vás možná nepustí do metra. Kvůli demonstraci Milionu chvilek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanice metra

V neděli má v půl páté odpoledne odstartovat největší demonstrace od doby 17. listopadu 1989. Spolek Milion chvilek předpokládá, že na akci dorazí až 350 tisíc lidí z různých koutů České republiky. Vlakoví i autobusoví dopravci posilují spoje z Liberce, ze Šumperka, z Ostravy a z dalších českých a moravských měst.  

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský poslal vzkaz i lidem, kteří se demonstrace neplánují zúčastnit. „Doporučuji řidičům, ať se místu vyhnou. Letná se dá objet tunelem Blanka, do něj doporučuji najíždět už u Prašného mostu,“ uvedl Čižinský. 

„V souvislosti se shromážděním ovšem může vyvstat situace, že budeme muset s ohledem na bezpečnost přistoupit k omezení silničního provozu na ulici Milady Horákové, nebo ji úplně uzavřít, kdybychom vozidla odkláněli na jiné přilehlé komunikace,“ dodal mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Na akci se připravuje také pražský Dopravní podnik. Na trase metra A počítá s notným posílením vlaků. Na trase B a C dojde k posílení jen bude-li to nezbytné. Pokud se ukáže, že stanice metra kapacitně nezvládají nápor cestujících, mohou být dočasně uzavřeny. „V takovém případě Dopravní podnik dočasně omezí vstup do stanice z povrchu nebo mohou v krajním případě vlaky stanicí jen projíždět a cestující vystoupí na následující stanici,“ napsal k tomu deník.

Omezena může být také tramvajová doprava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…