VIDEO Donald J. Trump před davem lidí nadával novinářům. Velmi si to užíval

19.12.2016 9:47

Budoucí americký prezident Donald Trump ukončil v sobotu v alabamském městě Mobile turné, při němž děkoval svým voličům za podporu, díky níž dokázal porazit Hillary Clintonovou a zamířit do Bílého domu.

VIDEO Donald J. Trump před davem lidí nadával novinářům. Velmi si to užíval
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Před rokem a půl tam startoval svoji předvolební kampaň, nyní se na místo vrací jako vítěz a s nejvyšší pravděpodobností nastávající americký prezident. Do čela Spojených států ho svými hlasy vynesli i obyvatelé alabamského Mobile, kterým Trump hned v úvodu svého projevu poděkoval a následně je vykreslil jako „pravé vlastence“, mezi něž počítá i sám sebe. „My jsme opravdu lidé, kteří tuto zemi milují,“ pronesl Trump.

Opět se vymezil proti nelegální migraci, kterou kritizoval v průběhu celé předvolební kampaně. Tentokrát zmínil, že nelegální přistěhovalci se mají kolikrát lépe než vojenští veteráni. Znechucený dav ujistil, že se opravdu chystá postavit zeď, která by bránila přílivu nelegálních migrantů do země.

Připomněl také, že mu na počátku spousta jeho oponentů, včetně řady médií, věštila neúspěch a vysmívala se mu. Trump novináře označil za lháře, které jeho vítězství donutilo otevřít oči, stejně jako všechny ty, kteří ho podceňovali. Zavzpomínal také na primárky a následně volební noc, kdy vyhrával stát po státě, čímž postupně bral vítr z plachet všem posměváčkům.

„Měsíce a měsíce říkali, že Trump totálně shoří. Nebudu ho jmenovat, ale tři týdny před volbou říkal: co bude Trump dělat po zbytek svého života? Protože tohle bude pro něho strašná porážka, bude strašně trpět. Utrpí nejhorší porážku v amerických dějinách. Tři týdny poté jsem vyhrál…“ vyzdvihl Trump.

Vyhrát dokázal i přesto, že investoval do kampaně menší finanční obnos než Hillary Clintonová. Trump s jistou škodolibostí podotkl, že lidé z jejího štábu se mu vysmívali a říkali, že nemůže vyhrát, protože nedal do kampaně dostatek peněz. On ale dokázal, že množství investovaných peněz nemusí být klíčovým kritériem pro zisk křesla v Bílém domě. „Hillary Clintonová už se nemůže stát prezidentkou Spojených států, prezidentem Spojených států se stane Donald Trump,“ oslavně konstatoval nastávající americký prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…