VIDEO Vyžeňte Turky do stepí, zlikvidujte Turecko, křičel Vladimir Žirinovskij. A obrátil se také na Roberta Fica a Evropany, co nechtějí uprchlíky

22.02.2016 6:40

Kontroverzní ruský politik Vladimir Žirinovskij z Liberálně-demokratické strany Ruska (LDSR) měl 16. února 2016 další opoziční vystoupení v ruské Dumě. Ve svojí řeči typicky pokryl všechna možná témata od geopolitiky přes uprchlickou krizi, válku v Afghánistánu, jeho plány na likvidaci Turecka z mapy světa až po kritiku špatně fungující záchranné služby v Tverské oblasti a virus Zika v Rusku.

VIDEO Vyžeňte Turky do stepí, zlikvidujte Turecko, křičel Vladimir Žirinovskij. A obrátil se také na Roberta Fica a Evropany, co nechtějí uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Žirinovskij si stěžoval na to, že dnešní vláda neposlouchá kritiky, a řekl, že pokud si Rusové stále neumějí sami uvědomit chyby svého vedení, je obtížné sečíst politické chyby carské vlády, sovětské vlády a také té dnešní. Jeho strana má podle něj odpovídající odpovědi na problémy Ruska.

Následně obrátil svůj zájem na vztahy s Tureckem a kritizoval, že turecký premiér na Ukrajině odmítl uznat připojení Krymu. Ten, jak řekl, Rusko dobylo na Osmanské říši jejím zničením v době, kdy „žádná Ukrajina nebyla“.

Nyní je třeba podle jeho názoru na vztahy s Tureckem uznat Kurdistán jako nezávislý stát, prostřednictvím Arménie požadovat návrat dnešních území Turecka Arménii a dále mají  „Řekové požadovat svoje kompenzace“.  „Pro Turecko nezbude místo. Turci ať se vrátí do svojí vlasti, pod Taškent do střední Asie,“ myslí si Žirinovskij. Lídr ruských liberálních demokratů dále prohlásil, že Turci zůstali kočovníky ze střední Asie a dnes ostřelují Sýrii a jsou členy NATO. 

Enfant terrible ruské politiky a podle zlých jazyků kremelský „dvorní šašek“ litoval sovětského odchodu z Afghánistánu. Sovětská armáda měla z Afghánistánu táhnout na Pákistán, spojit se s indickou armádou a připojit Pákistán k Indii, což by podle něj zaručovalo mír v této části světa a všichni by k tomu tehdy mlčeli. Neexistovaly by pak Tálibán ani Islámský stát, „proto byla chyba ne, že přišli, ale že odešli,“ řekl Žirinovskij, a snažil se tak podpořit dnešní ruskou přítomnost v Sýrii.

Vzápětí Žirinovskij v projevu obrátil svoji kritiku na slovenského premiéra Roberta Fica: „... slovenský premiér řekl, že nechce uprchlíky. On je tedy také málo chytrý člověk. A když vstupovali do EU, nic nevěděli? Jestli vstupujete do nějaké organizace, musíte plnit kolektivní rozhodnutí této organizace. Řekli vám, přijměte uprchlíky, tak je přijímejte. Nechcete, vystupte z Unie.“

„Ať si vzpomenou, že jsme jim v Sovětském svazu uprchlíky nevnucovali. Všechno jsme nakupovali... Tak si srovnejte EU a naši zemi,“ dodal.

Ve vztahu k Ukrajině a současné vzájemné blokádě nákladní dopravy si politik myslí, že je to málo a je třeba poslat všechny ukrajinské pracovníky v Rusku zpátky do vlasti. To povede prý ke kolapsu Ukrajiny.

V souvislosti se šířením viru Zika Žirinovskij navrhl zcela ukončit všechny turistické cesty Rusů do zahraničí, ignorovat olympijské hry v Brazílii nebo je přesunout. Ruský politik také tvrdí, že komáři s virem Zika se objevili už v Abcházii, protože v Gruzii je americká laboratoř. Má jít prý o biologickou zbraň a další taková laboratoř je podle něj také u Charkova. Drogy, alkohol a viry mají porazit Rusko. 

V samotném závěru projevu a už pod časovým tlakem ještě Žirinovskij napadl vládní stranu Jednotné Rusko za to, že chce zmanipulovat místní doplňující volby v Leningradské oblasti, kde prý vyhrávali kandidáti jeho strany. „... šest měsíců před volbami do Dumy zase falzifikujete volby... A my požadujeme rezignaci gubernátora Leningradské oblasti.“ Jeho řeč, která zrovna gradovala, pak ukončilo vypnutí mikrofonu.

Vladimir Žirinovskij je předsedou Liberálně-demokratické strany od roku 1991. V posledních volbách v roce 2011 získala strana celkem 11,4 % a je považována za stranu tzv. ruské systémové opozice.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vss

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…