Václav Havel a šavle: VIDEO, které vzbudilo pohoršení

29.07.2019 12:40

Pavel Hasenkopf sdílel na svém facebooku video s bývalým prezidentem Václavem Havlem, který oblečený v uniformě Hradní stráže běhal po Pražském hradě. V kuchyni nabodl šavlí bramboru a fotil se s kuchařkou. Poradce prezidenta Klause míní, že tímto videem ztratil u něj Václav Havel respekt, podívejte se, proč.

Václav Havel a šavle: VIDEO, které vzbudilo pohoršení
Foto: Repro Facebook
Popisek: Václav Havel máchá šavlí v uniformě hradní stráže

Bývalý poradce prezidenta Václava Klause, právník Pavel Hasenkopf sdílel na svém facebokovém profilu video, kde je Václav Havel oblečený do uniformy Hradní stráže. A dodal, že to video dle jeho názoru pochází z Hradu. „Co to proboha má být? Ty interiéry jsou spolehlivě hradní,“ komentoval sdílené video.

Video pochází od Víta Sklenáře, jenž to rozhořčeně popisuje: „To byla úroveň !? Tohle v ČT samozřejmě nedali !!! Ale když zakopne prezident Zeman, tak to dávaj 3 dny !!!“

Anketa

Bude co slavit během 30. výročí 17. listopadu 1989? (Ptáme se 24.7.2019)

5%
95%
hlasovalo: 13381 lidí

A co je obsahem onoho videa? Prezident Václav Havel byl oblečený do uniformy Hradní stráže, pod uniformou však měl žluté tričko. Ze začátku mával šavlí do kamery. Na to mu však řekl veleznámý Miloš Forman: „No to stačí, pro příště tyhle hračky pouze za zavřenými dveřmi,“ kritizoval ho. Měl však problémy se zandáním šavle do pouzdra, ale dostal radu, jak správně zasunout šavli do pouzdra. Poté se se štábem přesunuli do kuchyně. „Já vystraším kuchařky,“ řekl. Šel tedy do kuchyně, kde se starší kuchařka dívá, jak Václav Havel zandavá svoji šavli. „Tak nás vyfoť spolu,“ říká fotografovi, aby udělal společnou fotku s kuchařkou. Nakonec nabodl bramboru na šavli a odchází do chodby, čímž video skončilo.

Video ke zhlédnutí ZDE

Co soudí o videu diskutující v komentářích?

Marek Has se podivoval, co je na tom videu divného: „Veselý video... hlavně nechápu, proč bych to měl řešit u kohokoli.“

Na to mu odpověděl Pavel Hasenkopf: „Tak pokud jsem měl k Havlovi respekt, po tomhle ho mohu mít těžko. Chová se tam jak kašpar,“ míní bývalý poradce prezidenta.

Dále to komentuje Jan Roth: „Pokud to bylo v soukromí, tak můj případný respekt by to k němu nesnižovalo, on vesměs takový byl, to jen různí jeho glorifikátoři a přátelé (zvlášť ti posmrtní) z něj dělají něco co nebyl, obecně kvůli vlastnímu prospěchu. Ale tohle video by se mohlo krásně přidat do příkladů selektivní novinařiny.
Asi jako toto,“ a komentář ilustruje známým obrázkem ohledně zájmu novinářů o kauzy Trumpa a Clintonové.

Méně vstřícnější je komentář Věry Kuncové. „... to ječení opozice, kdyby takové video natočil pan Zeman nebo pan Andrej Babiš, to bylo haló, když pan Radek Vondráček vyskočil ve sněmovně na stůl s kytarou, každopádně tohle video je důkazem, že pan Havel byl uměle vytvořený jako osobnost ...“ kritizuje osobnost Havla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

16:44 „Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

Odvolání Heleny Langšádlové mělo být důsledkem panického strachu Markéty Pekarové z bývalého předsed…