Vyjednávání s majiteli OKD je trochu zvláštní, prozradil ministr Mládek Třeba například...

28.04.2016 18:56

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek zavítal do čtvrteční Kauzy na Rádiu Impuls a promluvil o situaci v OKD. Ale nejen o ní. Došlo také na plán výměny televizorů, kterému se občané pravděpodobně nevyhnou, protože se politici EU už dohodli, že bude šířen kvalitnější televizní signál.

Vyjednávání s majiteli OKD je trochu zvláštní, prozradil ministr Mládek Třeba například...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

„Vyjednávání s majiteli OKD je trochu zvláštní,“ zahájil své vystoupení. Otázkou je, co udělá společnost Ad Hoc Group dál. Firma produkuje provozní ztrátu a je otázka, kdo za ní vlastně stojí. „Já jsem čekal, že aspoň symbolicky vymění někoho z managementu, ale nic takového se nestalo, takže je vlastně otázka, jak velká změna nastala vlastně jen tím, že odešli pánové Bakala a Kadaš,“ kladl si otázku člen vlády.

V tuto chvíli jsou na stole všechny možnosti toho, co dál se společností. V tuto chvíli je neprodejná, a to kvůli zadlužení firmy. „Úplně ideální by podle ministra bylo, aby část zaměstnanců prošla rekvalifikací. Zcela určitě bude nevyhnutelné zavřít šachtu Paskov. O tom už se mluví dlouho a všichni to vědí. Otázka je, co bude dál s těmi horníky, kteří nebudou převedeni na jinou práci. V létě se počítá s propuštěním čtyř stovek zaměstnanců. V ideálním případě by to podle ministra mělo být tak, že soukromá firma na jedné straně vyplatí zaměstnancům odstupné a zahladí následky těžby. Jenže to je pouze ideální varianta, která se nemusí naplnit.

V závěru promluvil také o potřebě koupit si novou televizi v souvislosti s přechodem na modernější vysílání DVBT2. Má to ovšem slabinu. Lidé si kvůli tomu budou muset za své peníze koupit modernější televize nebo alespoň set-top boxy, a to se mnoha voličům nebude líbit. „Mně se to taky nelíbí, ale nemohu s tím nic dělat. Tam je dohoda na celoevropské úrovni a jediné, co není dořešené, je ten přesný termín přechodu,“ prozradil host.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…